Страхотен Везенков класира Олимпиакос за Финалната четворка пред погледа на Майк Браун

00:02
Страхотен Везенков класира Олимпиакос за Финалната четворка пред погледа на Майк Браун

Александър Везенков и съотборниците му от Олимпиакос се класираха за втора поредна година за Финалната четворка в Евролигата. Българският национал и неговият отбор спечелиха четвъртфиналната си серия с Фенербахче с общ резултат 3-2 победи, след като триумфираха в решителния пети мач с крайното 84:72 (20:15, 24:18, 21:19, 19:20) пред близо 12 хиляди зрители в своя храм в "Двореца на мира и приятелството" в Пирея. 

Така Олимпиакос продължава към полуфиналите на най-силния клубен европейски турнир, където ще се изправи срещу победителя от серията между Монако и Макаби Тел Авив, където резултатът е 2-2 победи и крайният изход ще бъде решен утре вечер в Княжеството.

Александър Везенков се събуди след рекордно слабото си представяне в четвъртия мач миналата седмица и тази вечер показа на какво е способен, особено през второто полувреме. Основният фаворит за MVP наградата през настоящия сезон завърши срещата със 17 точки, 5 борби и 1 открадната топка при 7/12 стрелба от игра и 3/3 от наказателната линия за 33 минути на терена. Националът ни избухна с 15 точки през второто полувреме и заедно със своя съотборник Костас Слукас пречупиха надеждите на "фенерите" за Финалната четворка. 

Срещата бе изгледана на живо от най-добрия треньор в НБА за настоящия сезон - наставника на Сакраменто Майк Браун, който пристигна в Пирея с мисълта да наблюдава изявите на Везенков. Както е известно, "кралете" държат правата на българина в най-силната лига в света и в хода на кампанията на няколко пъти пращаха свои хора на мачовете на Олимпиакос. 

Иначе, и двата отбора не стреляха никак успешно от далечна дистанция, като Олимпиакос бе 4/19 от тройката, докато от другата страна Марко Гудурич вкара всичките 8 тройки (от общо 27 отборни опита) за Фенербахче. "Червено-белите" нанесоха ключов удар в края на втората четвърт, когато записаха серия от 13:0 и по този начин си осигуриха двуцифрена преднина на полувремето. През вторите 20 минути Везенков започна да наказва турския гранд, отбелязвайки 15 от 40-те точки на тима си в този период, като домакините не позволиха разликата да се смъква драстично и спечелиха двубоя. 

Костас Слукас отново порази бившия си отбор с 22 точки и 6 асистенции при 7/11 стрелба от игра. Костас Папаниколау беше моторът на Олимпиакос през първото полувреме, като финишира с дабъл-дабъл от 14 точки и 11 борби, а Шакийл МакКисик наниза още 11 точки. 

Марко Гудурич бе лидер за Фенербахче с 26 точки при феноменална стрелба 8/12 от тройката. Джонатан Мотли вкара още 14 точки, а Карсън Едуардс наниза 10.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация