Балъков: Предстои едно голямо предизвикателство

15:02
Балъков: Предстои едно голямо предизвикателство

Красимир Балъков бе представен официално като старши треньор на Септември София. Легендата на българския футбол разкри, че лично собственикът на клуба Румен Чандъров го е поканил да заеме поста на подалия оставка Светослав Петров.

Балъков сподели и каква е целта пред отбора до края на сезона и изрази надежда, че борбата за оцеляване в елита ще бъде коректна.

"Ще разберем дали ще останем в елита след последния мач. Мачовете ще бъдат много тежки. Аз година и половина наблюдавам българското първенство и виждам, че силите са много изравнени. Дори силните отбори имат проблеми с така наречените "по-малки" отбори. Предстои едно голямо предизвикателство. Заредени сме с много позитивизъм. Знам, че тези шест загуби, които има Септември, ментално нарушиха равновесието на футболистите. Работим вече два дни върху това. Надявам се поне в това отношение да бъдем на ниво. Първият мач срещу Пирин не можем да променим много неща, но се надявам да спечелим важни три точки", започна Балъков.

"Септември е клуб с традиции за изграждане на млади и талантливи футболисти. Това е стратегия, която в днешно време не се налага много. Обади ми се Румен Чандъров, с кого се познаваме много добре. Няма как да откажа да помогна в един такъв труден момент. Имал съм два-три пъти такива моменти в други първенства, добил съм опит и знам какво трябва да се направи. Надявам се младите футболисти да слушат и да изпълняват. 

След мача с Левски ми се обади г-н Чандъров. Говорихме 15-20 минути, споделихме мненията си и решихме да поема отбора. Беше спонтанно и бързо, нямаше много време да мислим и да се убеждаваме. Единствената цел, която е краткосрочна, е да спасим отбора от изпадане във Втора лига. Всичко друго е маловажно. Като го направим, тогава ще направим друга пресконференция и ще вземем други решения.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация