Пиоли: Надявам се утре да контролираме мача и да бъдем по решителни пред гола

21:38
Пиоли: Надявам се утре да контролираме мача и да бъдем по решителни пред гола

Наставникът на Милан Стефано Пиоли вярва, че много малко отбори могат да се представят на високо ниво в първенството и в Шампионската лига. На фона на отличното представяне в Европа тимът се бори за топ 4 в Серия А. Утре “росонерите” приемат Лацио в изключително важен мач. В момента Милан е шести в класирането, като изостава на 6 точки от римляните, които са втори.

В началото на днешната си пресконференция Пиоли поздрави Наполи за спечелването на титлата в Италия: “Титлата отиде при много силен отбор, поздравления за тях. Те показаха, че са най-силният отбор и го заслужават, поздравления за Спалети, играчите и клуба”.

Попитан за тендецията Милан да допуска грешки срещу по-малките отбори, Пиоли отговори: “Това не е случайност. След мача с Наполи отборът ни доминира в мачовете повече от преди, но имаме само 2 победи и 4 равенства. Трябва да променим някои резултати на фона на това колко добре контролираме мачовете. Ако не успяваме да спечелим, това означава, че нещо липсва в наказателното поле на съперника. Надявам се утре да контролираме мача и да бъдем по решителни пред гола. Утре ситуацията е почти всичко или нищо. Трябва да вземем доста точки от сега до края на сезона, а утре е изключително важно”.

Наставникът направи доста ротации за срещата през седмицата и Милан завърши 1:1 с Кремонезе. “Знам какво правя и защо го правя, знам как да поема отговорност. Няма Милан 1 и Милан 2. Представянето срещу Кремонезе не беше не ниво, не само резултатът. Отборът е добре, не са притеснени, не се страхуват, а са концентрирани. Настроението ни зависи от резултатите: усмихваме се, когато печелим, а в момента не сме щастливи, защото имаме високи очаквания”, сподели Пиоли.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация