Жестоко меле във финала за Купа Полша! Сръбски национал наби трима от противниковия отбор (видео)

17:30
Жестоко меле във финала за Купа Полша! Сръбски национал наби трима от противниковия отбор (видео)

Легия Варшава спечели Купата на Полша за 23-ти път, след като победи Ракув Ченстохова с изпълнение на дузпи, но скандалите след мача засенчиха и без това постната продукция на терена.

В центъра на вниманието се оказа сръбският защитник на домакините Филип Младенович, който след последния съдийски сигнал удари цели трима футболисти на домакините един след друг. В интернет обаче се появиха и кадри от агресивното поведение на Иви Лопес от Раков, който заби здрав юмрук в лицето на резервата на столичани Линдзи Роуз.

Срещата приключи 0:0 в редовното време и продълженията, което наложи изпълнението на дузпи. При първите пет изпълнители грешки нямаше и двата тима продължиха да изпълняват до пропуск. Майк Навроцки вкара за Легия, но Матеус Вдовяк пропусна за Ракув и Купата за 23-ти път стана притежание на отбора от столицата.

Без съмнение двата най-добри отбора в момента в Полша трябваше да сътворят шоу на терена, но влязоха в хрониките с грозното си поведение. След двубоя започна здрав бой на няколко места по терена. Но още в редовното време треньорът на Ракув започна да притиска съдиите. В 6-ата минута той се разкрещя, че трябва да се използва ВАР, за да бъде изгонен защитник на Легия – португалецът Юри Рибейро. Но бранителят не се спря до тук и дори журналистите на трибуните отбелязаха, че този път е като "обезумял". Провокациите му нямаше как да не рефлектират и върху двамата треньори – германецът Коста Руняич (Легия) и Марек Папшун (Раков) се хванаха за гушите. Съдията Пьотър Ласик им извади жълти картони.

Грозните сцени продължиха след последния съдийски сигнал. "Всичко започна, когато играчите на Легия започнаха провокативно да празнуват точно пред играчите на Ракув". Най-вероятно Младенович трябва да очаква "драконовско наказание" и "вероятно сезонът ще приключи за него", пише сайтът sport.interia.pl. По-ранни записи показаха, че  Филип Младенович  е бил преследван от няколко играчи от Ракув. Един от тях изрита сърбина, който се опитваше да избяга. А а миг по-късно между играчите избухна поредна свада, при която бранителят на столичани нанесе три удара в областта на лицето на съперниковия играч.

Оказва се обаче, че това не са единствените удари на Младенович в този момент. Първият беше произведен малко по-рано. След като финалът бе решен в полза на Легия, сърбинът вместо да се зарадва със съотборниците си, хукна към средата на терена, където стояха сломените играчи на Ракув. Той удари стоящия в централния кръг Виктор Длугош, след което започна да бяга към групичката със свои съотборници. Ядосани, противниковите играчи тръгнаха да преследват провокатора и точно при тези обстоятелства се стигна до знаменитото сбиване, което най-вероятно ще завърши със сериозни последствия за главния виновник. Полският футболен съюз (ПЗПН) стартира мащабно разследване на цялата история, като започва да вика както участниците в мелето, така и ръководители и треньори на Легия и Ракув.

Журналистът Себастиан Сташевски твърди, че Младенович вече се е свързал персонално по телефоните с няколко играчи на Ракув и им се е извинил за поведението си. След това играчът публикува и официално на клубната страница на Легия мнение, с което се надява да бъде смекчено наказанието му. "Наясно съм, че това беше недопустимо. Никой спортист не трябва да се държи така. Извинявам се за поведението си на играчите, особено на Марчин Чебула, Виктор Длугош и Жeан Карлос, на щаба на Ракув, включително и на треньора Марек Папшун. Съгласен съм, че това беше неприемливо", призна защитникът в публикацията на клубния сайт.

31-годишният ляв бек е национал на Сърбия, беше на Световното първенство в Катар с тима на страната си. Харесван е от селекционера Драган Стойкович-Пикси. Играе в Полша вече пет години, след като Стандарт (Лиеж) го продава на Лехия (Гданск). Но най-вероятно ще се наложи да напусне тази страна, тъй като никой няма да иска да го ангажира повече, смята gol24.pl.

Вижте ексклузивни кадри от мелето.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация