Рио Фърдинанд, Петер Чех и Тони Адамс бяха приети в Залата на славата

20:30
Рио Фърдинанд, Петер Чех и Тони Адамс бяха приети в Залата на славата

Рио Фърдинанд, Петер Чех и Тони Адамс са тримата най-нови членове на Залата на славата на Премиър лийг. Тримата бяха избрани след онлайн гласуване от фенове от целия свят в добавка към вота на специален експертен панел. Те се присъединиха към легендарните мениджъри сър Алекс Фюргъсън и Арсен Венгер, които по-рано през годината също влязоха в Залата на славата. Петимата оформиха т.нар. Випуск 2023.

Попадането в Залата на славата е най-престижното индивидуално признание в Премиър лийг. Всеки, който го е получил, има значими успехи и изключителен принос за Висшата лига от нейното създаване през 1992 година до наши дни.

Легендарният бранител на Арсенал Тони Адамс дебютира за първия отбор на лондончани още през 1983 година и вече има две титли с отбора преди основаването на Премиър лийг. Той е капитан на Арсенал в първите десет сезона от съществуването на Висшата лига, като записва 255 мача в центъра на защитата, 115 чисти мрежи и вдига два пъти шампионската титла с Арсенал.

Петер Чех има четири шампионски титли в Премиър лийг с екипа на Челси. Той изиграва общо 443 мача в лигата, като в това число влизат и срещите му с екипа на Арсенал. Чехът държи абсолютния рекорд по чисти мрежи - 202. Той печели четири пъти приза "Златни ръкавици", което също е рекордно постижение. Чех става вторият вратар в Залата на славата след Петер Шмайхел.

Рио Фърдинанд е шесткратен носител на шампионската титла в Премиър лийг с екипа на Манчестър Юнайтед. Той дебютира на 17-годишна възраст, когато играе за Уест Хям. С екипите на "чуковете", Лийдс, Манчестър Юнайтед и Куинс Парк Рейнджърс има общо 504 мача в рамките на 20 сезона в Премиър лийг. В тях отборите му записват 189 чисти мрежи.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация