Филаделфия шокира фаворита от Бостън в първия мач от серията

08:57
Филаделфия шокира фаворита от Бостън в първия мач от серията

Джеймс Хардън поведе Филадалфия за победата над Бостън със 119:115. Той отбеляза 45 точки, с което помогна на тима си да вземе аванс от 1-0 в полуфиналите на Източната конференция.

"Хардън беше гениален. Той запази хладнокръвие. Знаеше кога да атакува и кога да не го прави и показа невероятно търпение. Много съм щастлив за него, защото показа на какво е способен. Беше фантастичен", не пестеше похвали за звездата си треньорът на тима Док Ривърс.

За последно Хардън бе преминал границата от 40 точки преди две години, когато играеше с Бостън и отбеляза 41 срещу Бруклин.А с днешното си постижение той изравни и рекорда си в плейофите. Направи го в отсъствието на Джоел Ембийд, който все още лекува контузия на дясното коляно.

В края на мача Джейсън Тейтъм от Бостън, който завърши с 39 точки и 11 борби, не успя да овладее топката след пас на Маркъс Смит, което даде възможност на Пол Рийд да отбележи последния кош за гостите и да донесе победата им.

Отборът на Бостън, който беше финалист миналия сезон в НБА, ще има възможност да изравни серията в сряда, когато е следващият мач между двата отбора.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация