Сър Джим Ратклиф поставил любопитно условие на семейство Глейзър за Юнайтед

06:51
Сър Джим Ратклиф поставил любопитно условие на семейство Глейзър за Юнайтед

Милиардерът сър Джим Ратклиф е предявил искане да поеме контрола върху трансферите, ако придобие собственост в Манчестър Юнайтед, твърди "Daily Telegraph". Фирмата INEOS на британеца иска да вземе контролния дял в "червените дяволи", позволявайки възможността семейство Глейзър да остане като миноритарен акционер. Ако бъде постигнато споразумение, Ратклиф иска да поеме отговорността за набирането на персонал незабавно, вместо да чака докато процесът на продажба приключи.


Летният трансферен прозорец започва на 10 юни и мениджърът Ерик тен Хаг има желание да подсили отбора си. Нидерландецът вече подчерта, че отборът му се нуждае от класически централен нападател, а Хари Кейн към момента се очертава като основна цел за входящ трансфер. Освен това се очаква Юнайтед да освободи голяма част от състава си, като предположенията към момента спекулират за повече от 10 футболисти.


Ратклиф не е единственият кандидат за придобиване на собствеността в Манчестър Юнайтед. Глобалната инвестиционна фирма Carlyle също преговаря с Глейзър, докато катарска група, водена от шейх Джасим бин Хамад, също се надпреварва да поеме англисйкия клуб.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация