Футбол от най-високо ниво между опашкарите Лестър и Евъртън

00:11
Футбол от най-високо ниво между опашкарите Лестър и Евъртън

Отборите на Лестър и Евъртън поделиха точките в един от най-качествените мачове от 34-ия кръг в Премиър лийг и направиха равенство 2:2. За “карамелите” точни бяха Доминик Калвърт-Люин (15') от дузпа и Алекс Иуоби (54'), а за “лисиците” се разписаха Чалгар Союнджу (22') и Джейми Варди (33').

Равенството по никакъв начин не разплете битката за оцеляване и я остави с отворена развръзка за последните 4 мача. Евъртън е предпоследен, но е само с точка зад днешния си съпеник, който се намира на спасителното 16-о място, но е с еднакъв брой точки с първия под чертата - Нотингам Форест.

Мачът започна на изключително високи обороти и първото попадение падна след само четвърт час игра, когато Тимоти Кастън направи изключително грубо влизане в собственото си наказателно поле. Съдията посочи бялата точка и зад топката застана Доминик Калвърт-Люин, който бе безкомпромисен.

“Лисиците” реагираха като ужилени и веднага се впуснаха в нападения пред противниковата врата, което доведе до светкавичен обрат на резултата. Първо в 22-ата минута Чаглар Союнджу изравни, а само 11 минути по-късно Джейми Варди изведе Лестър за първи път напред в мача.

Второто полувреме започна по идентичен начин на първата част и само десет минути след подновяването на играта “карамелите” възстановиха равенството, чрез Алекс Иуоби, който се реваншира за грешката си заради която домакините се разписаха през първата част.

До края на мача Лестър превъзхождаше в пъти своя съперник и заслужаваше да победи, но Джордан Пикфорд демонстрира феноменален рефлекс, който съкруши многократните опити на Джейми Варди и Харви Барнс.

Равенството продължи положителната серия на Лестър на 3 поредни мача без загуба, докато Евъртън продължава да се намира в ужасяваща форма и не познава вкуса на победата от 11 март насам, когато за последно бе победен тима на Брентфорд.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация