Марсилия запази жива интригата за титлата в Лига 1

23:51
Марсилия запази жива интригата за титлата в Лига 1

Марсилия върна поне донякъде интригата за титлата в Лига 1 на Франция, след като победи с 2:1 Оксер в домакинството си от 33-тия кръг. Възпитаниците на Игор Тудор трябваше доста да се потрудят за трите точки, но успяха да ги измъкнат след обрат и така се възползваха от грешката на ПСЖ и стопиха разликата с лидера на 5 точки. Бирама Туре даде преднина на гостите в 33-тата минута, но Дженгиз Юндер в 75-ата и Алексис Санчес в 77-ата минута донесоха светкавичен обрат за домакините, които се поздравиха с успеха.

Марсилци започнаха мача активно и в началните минути пропуснаха няколко добри положения пред Сеад Колашинац и Витиня.

В същото време Оксер отбеляза с първата си по-добра възможност. В 33-ата минута Бирама Туре отправи красив изстрел от дистанция и порази вратата за 0:1.

След това домакините отново се хвърлиха в атака, но продължиха с пропуските, а в 51-вата минута претендираха и за дузпа за игра с ръка, каквато не бе отсъдена.

Усилията им все пак дадоха резултат. В 75-ата минута Дженгиз Юндер стигна до прецизен пас в наказателното поле и веднага стреля във вратата за 1:1.

Само две минути по-късно домакините направиха и пълен обрат. Алексис Санчес си освободи пространство в пеналта и прати топката в мрежата за 2:1.

Така Марсилия събра актив от 70 точки на 2-рата позиция в класирането и запази теоретични шансове да се пребори за титлата в оставащите кръгове. Оксер пък запазва 14-тото си място с 33 точки.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация