Един гол раздели Берое и Пирин

18:39
Един гол раздели Берое и Пирин

Отборът на Берое постигна труден, но важен успех с 1:0 над Пирин Благоевград в двубой от 28-ия кръг на еfbet Лига. В герой за домакините се превърна Симеон Мечев, който се разписа след само 120 секунди игра. 

Още с първата си атака домакините успяха да изненадат своя противник и да открият резултата след близо 90 секунди игра. Уерди Мара проби добре отдясно и опита диагонален удар, който не бе толкова силен. Въпреки това обаче Янко Георгиев изпита затруднения и не успя улови, като изпусна топката. Получи се разбъркване в наказателното поле, след като няколко футболисти скочиха да играят с нея, но в крайна сметка тя стигна до Симеон Мечев, който от близка дистанция я прати точно под напречната греда и откри - 1:0.

След половин час игра Трибуле получи в наказателното поле с гръб към вратата. Французинът си заложи топката, обърна се и шутира, но защитник успя да блокира. Малко по-късно Уерди Мара също опита да изненада стража на гостите, но кълбото премина на сантиметри от целта. 

В последните секунди на първата част Иван Тасев проби отляво и върна към Димитър Тонев, който центрира в наказателното поле, където двама футболисти на "орлетата" се разминаха с топката. 

В 49-ата минута Димитър Тонев стреля много силно от границата на наказателното поле, но Иван Караджов успя майсторски да избие топката. Венцислав Бенгюзов шутира директно от пряк свободен удар в 56-ата минута, но топката премина над напречната греда и не затрудни Иван Караджов.

В 83-ата минута Димитър Тонев направи мощен пробив по границата на наказателното поле, а бранител на домакините го препъна. Главният съдия Ивелин Занев отсъди пряк свободен удар. Зад топката застана Венцислав Бенгюзов, който стреля, но не опитът му се отби в стената и излезе в аут. 

В 91-ата минута Спас Георгиев нацели горната греда с удар от далечна дистанция. Oтговорът на "орлетата" бе с изненадващ изстрел с глава от корнер на стража Янко Георгиев. Той бе най-съобразителен в наказателното поле, но опитът му бе отразен от Иван Караджов. Това бе и последната интересна ситуация на стадиона в Стара Загора. 

По този начин отборът на Николай Киров се изкачи до 11-ата позиция с актив от 27 точки. Пирин (Благоевград) пък остава на 14-о място с 21 пункта. 

БЕРОЕ - ПИРИН БЛАГОЕВГРАД 1:0

1:0 Симеон Мечев 2'

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация