Манчестър Юнайтед победи пряк съперник за място в евротурнирите

18:21
Манчестър Юнайтед победи пряк съперник за място в евротурнирите

Манчестър Юнайтед спечели изключително важна победа с минималното 1:0 в домакинството си на Астъ Вила в мач от 34-ия кръг на Премиър лийг. Единственото попадение бе дело на Бруно Фернандеш в 39-ата минута, но по този начин “червените дяволи” прекъснаха впечатляващата серия на бирмингамци от десет поредни двубоя без загуба. Тази победа бе и много важна в преследването на място в зона Шампионската лига за домакините, които само преди дни пропуснаха преднина от две попадения при равенството с Тотнъм в Лондон. За бирмингамци пък това бе първи двубой под ръководството на Унай Емери, в който не успяват да се разпишат. 

Първата добра възможност дойде на сметката на домакините в седмата минута, когато Каземиро отне в средата на терена, а много бързо след това Ериксен намери Рашфорд в предни позиции. Англичанинът направи сериозен пропуск, но успокояващото за него бе, че съдията отсъди засада при изкачането му зад гърба на отбраната.

Домакините създадоха нова добра ситуация в 12-ата минута, когато няколко играчи в червено размениха бързи подавания пред наказателното поле, в Бруно Фернандеш в крайна сметка изведе в коридорд Рашфорд, но ударът му бе отразен от Лисандро Мартинес. По-малко от минута след това аржентинецът трябваше много бързо да излиза, за да пресича топка секунда преди Рашфорд да успее да я поеме.

Гостите на свой ред пропуснаха отлична възможност за попадение в 20-ата минута, когато Емилиано Буендия получи топката в добра позиция в наказателното поле, забави се да стреля, но успя да потърси успоредно подаване на около метър пред голлинията. Там обаче Оли Уоткинс и Диого Далот заедно паднаха на терена като резултат от физическата битка по между си.

Футболистите на Ери тен Хаг пропиляха нов добър шанс в 28-ата минута, когато Санчо бе намерен отлично на фланга, на свой ред подаде добре към Каземиро, а бразилецът с хубав удар нацели напречната греда зад Мартинес. Пет минути след изминаването на половин час игра Джон Макгин бе изведен в наказателното поле, но шпагат на Маласия му отне топката.

Играчите на Манчестър Юнайтед стигнаха до попадение в 39-ата минута, когато отново Каземиро с глава се пребори в средата на терена, кълбото бе поето от Рашфорд, той напредна и стреля слабо, но не особено добрата намеса на Емилиано Мартинес даде възможност за добавка на Бруно Фернандеш, който откри резултата за 1:0. Това бе седми гол на португалеца срещу този съперник в осен двубоя срещу бирмингамци.

В самото начало на втората част бирмингамци успяха да отправят опасно центриране към пеналта на Ашли Йънг, но там Виктор Линдельоф изчисти точно пет Уоткинс. Няколко минути по-късно пък Маласия от другата страна на полето също отправи опасен пас в наказателното поле, който бе много близо до това да стигне топката до Рашофрд, но играч на Астън Вила я отклони.

През второто полувреме двата тима предлагаха на феновете доста двуостър двубой, макар по-опасните положения да бяха на сметката на домакините. Играчите на Манчестър Юнайтед имаха претенции за дузпа малко след 70-ата минута, когато Рашфорд падна след съприкосновение с бранител, но съдията даде сигнал играта да продължи. Малко след това отново Каземиро отправи опасн удар. Феновете на “червените дяволи” също бяха доста по-шумни от обикновено и продължиха протестите си срещу семейство Глейзър, който започнаха още преди началото на двубоя.

Гостите от Астън Вила пропуснаха най-добрата си възможност десет минути преди края на редовното време, когато отбраната на “червените дяволи” проспа едно влизане отляво на Люка Дин, той центрира към Оли Уоткинс, там Забитцер не се намеси добре и това даде възможност на нападателя на два пъти да пробва късмета си. При вторият удар отлично се намеси Виктор Линдельоф, който изчисти от самата голлиния с глава. Бирмингамци имаха нов отличен шанс около две минути по-късно, когато топката отво бе центрирана от фал много опасно в малкия пеналт, но там Езри Конса се оказа на пътя на топката и я отби.

Малко след това на терена се появи Хари Магуайър, а “червените дяволи” промениха схемата и при отбрана имаха трима централни защитници пред наказателното си поле, когато Далот се прибираше в задни позиции. В последните минути на срещата играчите на Унай Емери се опитаха да вкарат няколко пъти опасно топката в пеналта, но отбраната на домакините се справяше с предизвикателствата.

С тази победа Манчестър Юнайтед продължава да заема четвъртото място в подреждането на Премиър лийг с 63 точки, но футболистите на Ерик тен Хаг са и с мач по-малко от третия Нюкасъл. Астън Вила пък продължава да е шест в класирането с 54 пункта на сметката си, но те имат и два мача повече от преследвачите си Ливърпул.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация