Кадис грабна победата срещу Валенсия и се отдалече от зоната на изпадащите (видео)

17:18
Кадис грабна победата срещу Валенсия и се отдалече от зоната на изпадащите (видео)

Кадис спечели важни три отчки в борбата си за оцеляване и триумфира с 2:1 от преките конкуренти в тази битка - Валенсия в мач от 32-ия кръг на Ла Лига. Попаденията за тима на Серхио Гонсалес бяха дело на Гонсало Ескаланте (39’) и Сержи Гуардиола (46’) и дойдоха в края на първата и началото на втората част. За гостите пък надежди даде Самуел Лино в 51-ата минута, но гостите така и не успяха да стигнат до равенството.

Двата тима не предложиха нещо кой знае колко запомнящо се през първия половин час от срещата и допускаха доста грешки в последната третина.

Домакините от Кадис откриха резултата в 39-ата минута, когато домакините се възползваха от груба грешка на Валенсия при центриране от фал, топката достигна до Гонсало Ескаланте, който от около метър реализира за 1:0. Футболистите на Серхио Гонсалес нанесоха нов удар по своя противник в самото начало на втората част, когато отличен пробив отляво на Алфонс Еспино завърши с успоредно центриране по земята, което намери Сержи Гуардиола, а за него бе лесно да отбележи второ попадение в мрежата на Гиорги Мамардашвили.

“Прилепите” успяха бързо да отговорят на предизвикателството и да се върнат в двубоя само пет минути по-късно, когато Самуел Лино се възползва от сериозна грешка на вратаря на Кадис Жереми Ледесма, който се опита да го надиграе, успя да му отнеме и след това спокойно се разписа за 2:1. Футболистите на Валенсия бяха много близо до постигането на поне частичен обрат пет минути преди края на редовното време, когато Диего Лопес засече с глава добро центриране, но Ледесма се намеси авторитетно и поне до някаква степен изкупи вината си за първия гол. Дълбоко в добавеното време Кадис стигна до трети гол чрез Антони Лосано, но то бе отменено след намеса на ВАР.

С тази победа Кадис вече има 35 точки на сметката си и заема 15-ото място в подреждането в Ла Лига. Валенсия пък се намира точно над чертата с актив от 33 пункта, само на две от Хетафе, които играят по-късно днес.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация