Бесният Сари: Как, по дяволите, може да играеш в 12:30 часа?!

19:38
Бесният Сари: Как, по дяволите, може да играеш в 12:30 часа?!

Наставникът на Лацио Маурицио Сари изрази голямото си негодувание от решението на Серия “А” неделният сблъсък срещу Интер на “Джузепе Меаца” да започне още в 12:30 часа местно време.

“Ние, както и останалите, ще трябва да изиграем три решаващи мача за шест дни. Във всеки двубой трябва да даваш всичко от себе си и който иска да скача, скача. За някои неща обаче никога няма да се съглася. Как, по дяволите, може да играеш в 12:30 часа. Има всички предпоставки да не се получи хубаво шоу. За щастие, прогнозата за времето не е добра, но рискувахме да играем на 30 градуса. От една страна, искаме да възпродим италианския футбол, но същевременно вземаме подобни абсурдни решения. После се оплакваме, че в Премиър лийг получават четири пъти повече пари от телевизионните права. Ако не седнем да говорим с правителството за нови стадиони, ние сме мъртви. Италианският футбол може да се върне на добро ниво и се намираме в исторически момент, в който да започнем подем, но усещането е, че искат отново да ни потопят”, коментира Сари по време на днешната си пресконференция.

Той също така изрази надежда, че утре отборът му ще развали плановете на Наполи за празненства за възможното спечелване на титлата още след мача им със Салернитана, но призна, че на “орлите” ще им бъде много трудно срещу “нерадзурите”. “Трябва да мислим за нашия двубой. Те вече са подготвили масата за купона и очакват наша загуба. Ние обаче трябва да дадем най-доброто от себе си. В Неапол така или иначе ще празнуват, но дано това да стане възможно най-късно. Утре се изправяме срещу отбор, който е изключителен в отделните мачове. Трябва да забравим за първата среща, която спечелихме, но също така страдахме в нея. Налага се да играем като колектив, а не като индивидуалности”, подчерта специалистът.

Сари също така беше запитан дали е очаквал от римляните да бъдат със 7 точки пред Интер на този етап. “В нашето първенство има четири тима, които са по-силни от нас, ние се състезаваме с останалите. Постигнахме нещо повече от очакваното, а от друга страна, нашите конкуренти - нещо по-малко. Ние обаче не бива да мислим за класирането. Интер преоткриха своите увереност и ентусиазъм и са доста силен отбор. В какво състояние е Чиро Имобиле? Психически той е спокоен, а физически се подобрява. В последните тренировки не изпитваше болки. Той е силен играч, на когото много разчитаме”, добави той.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация