Вижте жребия за световното първенство по баскетбол

19:07
Вижте жребия за световното първенство по баскетбол

Петкратният световен шампион по баскетбол САЩ ще премери сили срещу Янис Адетокунбо и Гърция още в груповата фаза на Мондиал 2023. Това стана ясно по време на тегления по-рано днес в Манила жребий за предстоящия шампионат. Той ще се проведе в три държави - Индонезия, Филипините и Япония, между 25 август и 10 септември.

Мачовете от групи “А”, “B”, "C" и "D" ще се проведат в Манила (Филипините), тези от групи "Е” и "F” ще се състоят в Окинауа (Япония), а двубоите от групи “G” и “H” ще се изиграят в Джакарта (Индонезия).

Основната фаза на Мондиал 2023 е съставен във формат от осем групи от по четири отбора, като първите два тима ще продължат напред към втората фаза. В нея ще бъдат съставени нови четири групи от по четири тима, които ще се изправят веднъж един срещу друг, за да определят четвъртфиналистите на първенството.

Настоящият световен шампион е Испания, като “Ла Фурия” ще премери сили с Бразилия, Иран и Кот д'Ивоар в група "G" на надпреварата. Изключително интересна е група "Е", където се намират отборите на Германия, Финландия, Австралия и Япония. Сребърните медалисти от ЕвроБаскет 2022 Франция ще срещнат съпротива от Канада на Андрю Уигинс и Латвия на Кристапс Порзингис в група "H".

Участие в жребия взеха легендите на световния баскетбол и посланици на Мондиал 2023 Дирк Новицки и Луис Скола, които се погрижиха да изтеглят имената на отборите. 

Пълен жребий за груповата фаза на Световното първенство:

Група “А” - Ангола, Доминиканска република, Филипините, Италия 

Група “Б” - Южен Судан, Сърбия, Китай, Пуерто Рико 

Група “В” - САЩ, Йордания, Гърция, Нова Зеландия

Група “Г” - Египет, Мексико, Черна гора, Литва 

Група “Д” - Германия, Финландия, Австралия, Япония 

Група “Е” - Словения, Грузия, Кабо Верде, Венецуела 

Група “Ж” - Иран, Испания, Кот д'Ивоар, Бразилия 

Група “З” - Канада, Латвия, Ливан, Франция

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация