Най-после и Хебър постигна успех в Ефбет лига

19:01
Най-после и Хебър постигна успех в Ефбет лига

Хебър постигна изключително важна победа с 4:1 в гостуването си на Локомотив София в двубой от 28-ия кръг на efbet Лига. Гостите стигнаха до обрат и грабнаха първи успех под ръководството на Любо Пенев, който днес записа мач номер 150 в българския елит. Двубоят бе изпълнен с доста положения, като може да се каже, че през първата част домакините бяха по-активни, но през втората Хебър натисна и стигна до победата. Първо Антонио Вутов даде аванс на “железничарите” от дузпа в 15-ата минута, но в края на първата част Стефан Цонков изравни след корнер (45’). През второто полувреме “зелените” сложиха точка на спора след нови три попадения - автогол на Марио Петков (66’) направи резултата 1:2, а в края на мача Георги Търтов (88’) и Анте Живкович (94’) решиха всичко.

Хебър стартира по-настъпателно и първият удар в двубоя бе в тяхна полза, след като Николай Николаев стреля от дистанция във 2-ата минута, но неточно. В 4-ата минута обаче Локомотив успя да открие. След дълго подаване напред топката стигна до Петър Дебърлиев, който обаче се забави и не улови навреме топката. Това позволи на Карлос Франса да го атакува и да отнеме кълбото от ръцете му, а след това необезпокояван да вкара на празна врата. За щастие на гостите обаче бе маркирана засада и така попадение бе отменено.

В 15-ата минута обаче резултатът бе открит. Локомотив получи правото да изпълни пряк свободен удар, след който последва центриране в наказателното поле. Там Дуарте овладя, но при опита си да се обърне бе спънат от Октай Хамдиев, което накара реферът да покаже бялата точка. С дузпата се нагърби Вутов, който с доста прецизно изпълнение даде аванс на своя тим - 1:0.

Лошите новини за Хебър не спряха дотук, след като малко по-късно грешникът до този момент за отбора Октай Хамдиев получи неприятна контузия. Халфът не успя да продължи участието си и беше принудително заменен в 20-ата минута. 

Малко по-късно се получи опасна ситуация в наказателното поле на гостите. Голмайсторът Вутов се пребори на аутлинията с Цонков и опита ниско подаване в малкото наказателно поле, където Николаев пресече. След спряната опасност, с второто си докосване по топката, футболистът на Хебър върна на вратаря Дебърлиев, който улови, а това предизвика претенции за непряк свободен удар от страна на "червено-черните".

В 25-ата минута Дебърлиев трябваше да показва рефлекс и да избие доста опасен удар на Франса. В следващите минути атаки имаше и към двете врати, но по-опасните положения бяха пред вратата на Хебър.

По всичко личеше, че домакините ще се оттеглят с аванс на почивката, но дълбоко в добавеното време на първата част “зелените” получиха правото да изпълнят ъглов удар. След центриране в наказателното поле Стефан Цонков успя да засече на близката греда и вкара за 1:1.

В първите минути на втората част Хебър можеше да стигне и до втори гол. След центриране от пряк свободен удар Валпорт се откъсна от защитата и скочи с краката напред с идеята да засече топката, но се размина на сантиметри с нея. Интензивните минути продължи, като Гайе трябваше да спасява удар с глава на Цонков от близка дистанция. В 52-ата минута пък Кацаров стреля коварно от границата на наказателното поле, но Дебърлиев отново показа рефлекс и изби.

В следващите минути играта се понакъса и успокои, като по-сериозни положения нямаше. Така се стигна до 66-ата минута, когато Хебър успя да стигне до пълен обрат. При една от атаките Георги Търтов притесни вратаря на Локомотив, който не успя да улови топката и я изпусна. Кълбото обаче се озова в краката на Марио Петков, който се беше засилил и нелепо го вкара в собствената си врата.

В следващите минути Хебър продължи да бъде една идея по-активен и стигна до трети гол. В 88-ата минута Марсел подаде на Велпорт, който се обърна добре и стреля от удобна позиция, но нацели гредата. Топката все пак се озова в краката на Търтов, който навлезе към средата на пеналтерията и вкара за 3:1.

В 94-ата минута Хебър сложи точка на спора. При една от контраатаките си Лорен Марузин проби отдясно и навлезе в наказателното поле. След това чукна топката наляво към Анте Живкович, който на празна врата на сбърка и с последното отиграване в двубоя направи резултата 4:1.

С тези три точки Хебър се откъсва с 4 точки пред последния Спартак (Варна), заемайки предпоследната 15-та позиция. Локо (София) от своя страна вече математически няма шанс за топ 6, но няма как и да изпадне в долната половина на таблицата. Столичани са 9-ти с 37 пункта, на 8 точки от седмото място.

ЛОКОМОТИВ СОФИЯ 1:4 ХЕБЪР

1:0 Антонио Вутов 15'-д. 
1:1 Стефан Цонков 45'+3
1:2 Марио Петков 66'-авт. 
1:3 Георги Търтов 88'
1:4 Анте Живкович 90'+4

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация