Виляреал продължава да мечтае за Шампионската лига след драматичен успех над Еспаньол

22:42
Виляреал продължава да мечтае за Шампионската лига след драматичен успех над Еспаньол

Отборите на Виляреал победи тима на с Еспаньол 3:2 в мач от 31-ия кръг на испанската Ла Лига. За гостуващия отбор на каталунците резултатът откри Хавиер Пуадо (45'), а Етиен Капу (53') и Даниел Парехо (63') направиха обрат за “Жълтата подводница”. Хоселу върна надеждите на Еспаньол (73'), но гостите не задържаха равенството и Виляреал реши всичко с голове на Николас Джаксън (80') и Етиен Капу (90'+ 3').

С успеха Виляреал съхрани шансовете си за участие в Шампионската лига през следващия сезон, измествайки от петото място отборът на Бетис и приближавайки се на пет пункта от четвъртия Реал Соиедад. Еспаньол пък крази уверено към изпадане след пореден мач без успех, който отдалечи каталунците на 4 точки от спасителния бряг.

Първото полувреме бе доминирано изцяло от Виляреал, но домакините допуснаха отпускане в заключителните минути на първата част и Еспаньол удари първи секунди преди да изтече редовното време на първата част. При изпълнение на ъглов удар Серхи Гомес засече топката от наказателното поле на “жълтата подводница“, но ударът му бе блокиран. При добавката обаче Хавиер Пуадо бе безкомпромисен и заби коженото кълбо в горния десен ъгъл.

Домакините не се стреснаха от обстоятелствата и изригнаха с изравнително попадение само 8 минути след почивката. Етиен Капу овладя топката и шутира силно от дистанция. Това беше най-доброто, което можеше да направи, тъй като опитът му намери пътя до вътрешната страна на дясната греда.

“Жълтата подводница” продължи да играе вдъхновено и още 8 минути по-късно получи право да изпълни дузпа след като Сесар Хасиб Монтес игра с ръка в собственото си наказателно поле. Зад топката застана Даниел Парехо, но Фернандо Паченко отрази с десния си крак. Тогава обаче Даниел Парехо връхлетя в наказателното поле и добави топката в мрежата.

След това Еспаньол не съумя да вземе инициативата, но отново наказа домакините. В 73-ата минута Хоселу достигна до точен пас в наказателното поле и се озова сам срещу вратаря. Той стреля без забавяне в долния ляв ъгъл и отбеляза изравнително попадение.

Виляреал обаче нямаше намерение да се отказва и си върна водачеството седем минути по-късно с попадение на Николас Джаксън. направи страхотен пробив и дръпна спусъка от вътрешността на наказателното поле, преодолявайки Фернандо Пачеко с удар в долния ляв ъгъл.

В продължението на мача “жълтата подводница” реши всичко с втори гол на Етиен Капу, който засече топка след изпълнение на един ъглов удар и прати топката във вратата на Еспаньол.

В петата минута на добавеното време нервите на гостите не издържаха и Експозито си изпроси нелеп червен картон и остави своите в оставащото време с човек по-малко.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация