Интер е първият финалист за Купата на Италия

00:21
Интер е първият финалист за Купата на Италия

Интер е първият финалист в тазгодишното издание на Купата на Италия. "Нерадзурите" спечелиха с 1:0 реванша срещу големия си враг Ювентус и с общ резултат 2:1 от двата мача продължават напред. Героят за домакините на "Джузепе Меаца" тази вечер бе донякъде неочакван. Единствения гол отбеляза защитникът Федерико Димарко в 15-ата минута, но това се оказа достатъчно за успеха на неговия тим. Торинци пък не направиха достатъчно, за да стигнат до изравнително попадение и продължиха лошата си серия от 4 мача без успех във всички турнири. Освен това "бианконерите" за пръв път в историята загубиха полуфинален сблъсък с Интер в този турнир.

Симоне Индзаги бе предпочел да започне мача с дуото Един Джеко и Лаутаро Мартинес в предни позиции. В средата на терена пък си партнираха Хенрих Мхитарян, Николо Барела и Хакан Чалханоолу.

Масимилиано Алегри не можеше да разчита на контузения Душан Влахович и наказания Хуан Куадрадо. Заради това той излезе без типичен таран, а заложи на Анхел ди Мария и Федерико Киеза в атака. В средата на терена пък действаха Адриен Рабио, Мануел Локатели и Фабио Мирети.

Интер започна мача в по-добро темпо и още в 3-тата минута стигна до първа опасност пред Матия Перин. Николо Барела прати остро центриране в наказателното поле, там Лаутаро Мартинес се размина  с топката, след това Един Джеко игра с нея, но не успя да я насочи в очертанията на вратата.

В 15-ата минута резултатът бе открит. Федерико Димарко много хитро се промъкна зад защитата на Юве, получи извеждащ пас от Николо Барела и чукна топката покрай Перин за 1:0.

Домакините продължиха да бъдат много опасни и в 20-ата минута и Лаутаро Мартинес отправи много коварен шут по земя, преминал на сантиметри до лявата греда.

Първата възможност за гостите дойде в 26-ата минута. Тогава Де Шилио се озова на добра позиция в наказателното поле и отправи силен изстрел с глава, който мина встрани от вратата.

Четири минути по-късно обаче отново Перин трябваше да се намесва след опасно центриране на Бастони, при което топката полетя опасно по посока на вратата му.

Ювентус отговори с отличен шанс пред Костич, който в 34-тата минута изстреля топката от границата на наказателното поле и Онана трябваше да прави първо важно спасяване в мача.

В 38-ата минута пък Лаутаро Мартинес принуди Матия Перин да се намесва решително след диагонален шут по земя.

Второто полувреме започна с възможност пред Фабио Мирети, който стреля от дистанция, но високо над вратата.

След това в 50-ата минута и Мануел Локатели отправи доста по-добър изстел от дистанция, като този път Онана трябваше да се намесва, макар и да не бе твърде затруднен.

Интер пък можеше да удвои преднината си две минути по-късно, когато Джеко остана очи в очи с Бремер, финтира го и отбеляза, но бе вдигната засада на босненеца и попадението не бе признато.

В 60-ата минута Мхитарян изведе Лаутаро Мартинес в близост до вратата, той стреля от малък ъгъл, но прати топката в ръцете на Перин, който бе заел добра позиция.

В 72-рата минута домакините пропуснаха още по.добър шанс. Изстрел от фаул рикошира в стената и попадна в Мхитарян в близост до вратата, той стреля към далечния ъгъл на вратата и само блестящата намеса на Перин попречи да се стигне до гол.

В 77-ата минута пък Анхел ди Мария си освободи пространство за удар пред наказателното поле, но не успя особено да затрудни Онана, който бе заел добра позиция в средата на вратата.

В 85-ата минута "нерадзурите" създадоха нова суматоха пред вратата на съперника, като след центриране от фаул Милик скочи и за малко да си отбележи автогол, като кълбото "облиза" напречната греда.

В края Юве опита хаотичен натиск, който обаче не доведе до нищо по-интересно пред вратата на домакините. Така Интер удържа крехката си победа и за 15-и път е на финал в турнира. Там "нерадзурите" ще очакват победителя от другия полуфинал между Фиорентина и Кремонезе.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация