Инфарктна победа за Спарта ги остави в борбата за титлата

00:14
Инфарктна победа за Спарта ги остави в борбата за титлата

Спарта Прага постигна една от най-важните си победи през сезона. След като преди две седмици се добраха до 3:3 в дербито с градския си съперник Славия след автогол в добавеното време, сега футболистите на Бриян Приске осигуриха на феновете си още по-инфарктна развръзка. Успехът с 2:1 срещу действащия шампион Виктория Пилзен дойде в 104-ата минута с попадение от дузпа, а секунди по-рано българският национал Мартин Минчев получи червен картон.

Победата позволи на Спарта отново се се изравни със Славия на върха в класирането. Двата столични гранда имат по 65 точки кръг преди края на редовния сезон, а Виктория е на трето място с 56 точки. 

Въпреки надмощието си от самото начало на двубоя, домакините се озоваха в ролята на догонващи в 30-ата минута, когато Рафиу Дуросинми технично се освободи в наказателното поле и прати топката в далечния ъгъл на вратата. Малко по-късно попадение на Спарта беше отменено заради нарушение в атака, но в самия край на полувремето Ян Кухта изравни с добавка отблизо.

След почивката и гол на Виктория не беше зачетен. Спарта пропусна няколко изгоднин положения, а в 80-ата минута Мартин Минчев влезе на мястото на Лукаш Хараслин. истинската драма настъпи в добавеното време. В 98-ата минута удар на Кухта срещна ръката на Лукаш Хейда и съдията Павел Орел посочи бялата точка, като в същото време вдигна втори жълт картон на Хейда.

Решението на рефера доведе до напрежение между футболистите на двата тима. Минчев леко изблъска Вацлав Йемелка и също беше изгонен. След като страстите се укротиха, Ладислав Крейчи показа здрави нерви и донесе така ценните три точки на Спарта.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация