Безпощаден Ман Сити показа на Арсенал, че е по-вероятно Нюкасъл да стане шампион, отколкото те

00:04
Безпощаден Ман Сити показа на Арсенал, че е по-вероятно Нюкасъл да стане шампион, отколкото те

Манчестър Сити се доближи до нова титла на Англия, след като спечели с 4:1 срещу Арсенал в битката на върха. "Артилеристите" трябва да са доволни, че си тръгнаха от "Етихад" с този резултат, тъй като бяха тотално надиграни. Над всички беше Кевин Де Бройне. Белгиецът се отчете с два гола и асистенция. Ман Сити записа осма поредна победа над Арсенал във всички турнири. След днешния успех тимът на Гуардиола е на две точки от лидера, но е изиграл два мача по-малко.

Де Бройне откри резултата в седмата минута и се разписа още веднъж в 54-ата минута. В самия край на първото полувреме Джон Стоунс отбеляза втория гол в мача. Малко преди края Роб Холдинг вкара почетно попадение за лондончани. Ерлинг Холанд се отличи с две асистенции за попаденията на Де Бройне преди и той да се разпише в добавеното време.

Отборът на Пеп Гуардиола стартира доста агресивно и с висока преса създаваше проблеми на съперника от самото начало. Гостите имаха доста затруднения в изнасянето на топката и това доведе до грешки. "Гражданите" имаха претенции за дузпа във втората минута и доста по-сериозни в третата минута. Тогава Рамсдейм не се намеси по най-добрия начин след центриране на Грийлиш. Последва сблъсък между Де Бройне и Партей. Съдията отсъди фал за Арсенал, а можеше да посочи бялата точка.

"Артилеристите" успяха да организират атака и тя въобще не беше лоша, но до удар не се стигна. Тяхната защита обаче беше матирана в седмата минута. Холанд свали топката и изведе Де Бройне, който напредна и стреля в близкия ъгъл на Рамсдейл, което изненада вратаря и Ман Сити поведе.

След гола домакините имаха тотално предимство, въпреки че на моменти позволяваха на съперника да играе повече с топката. Тимът на Гуардиола умишлено малко намали темпото, но контролираше събитията на терена и търсеше пролуки в защитата на лондончани, а те се появяваха. В 22-ата минута Бернардо Силва се озова на добра позиция, но ударът му не затрудни Рамсдейл.

Кевин Де Бройне бе много близо до втори гол в 26-ата минута. Както при първото попадение в мача, Холанд изведе белгиеца, който напредна сам срещу вратаря. Двама защитници го настигнаха, той финтира и се подготви за удар, но блестяща намеса на Бен Уайт блокира изстрела. Секунди по-късно Холанд се измъкна между двама и отправи удар, а Рамсдейл направи отлично спасяване.

Вратарят на Арсенал имаше много работа и се справи и при следващия опит на Холанд. Норвежецът бе изведен от Грийлиш и стреля от малък ъгъл. "Артилеристите" стигнаха до една от редките си възможности в 35-ата минута. Тогава Партей отправи добър удар, но топката мина покрай лявата греда на Едерсон. При ответната атака Холанд отново се размина с гола. Бърза атака на домакините бе завършена от голмайстора, който прати топката на сантиметри от гредата.

Отборът на Артета се държеше на ръба и само Рамсдейл и късметът оставяха преднината на Ман Сити само един гол. Превъзходството на "гражданите" бе огромно, а положенията пред вратата на гостите се редяха едно след друго. В 41-ата минута Холанд стигна до най-добрата си възможност от началото на срещата. Гюндоган се измъкна от Партей в наказателното поле и подаде на норвежеца. И този път блестяща намеса на вратаря на Арсенал му попречи да се разпише.

Ситуацията за гостите се влоши в самия край на първото полувреме. Прекрасно центриране от фал на Де Бройне сложи топката на главата на Джон Стоунс, а бранителят я насочи в мрежата. Първоначално бе вдигната засада, но разглеждане с ВАР показа, че попадението е редовно и авансът на Сити стана два гола.

МАНЧЕСТЪР СИТИ - АРСЕНАЛ 4:1

1:0 - Де Бройне 7'
2:0 - Стоунс 45'+2
3:0 - Де Бройне 54'
3:1 - Холдинг 86'
4:1 - Холанд 90'+5

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари