Безличен мач между Славия и Ботев Пловдив

22:00
Безличен мач между Славия и Ботев Пловдив

Отборите на Славия и Ботев Пловдив завършиха при резултат 0:0 в сблъсък от 27-ия кръг на efbet Лига. Двубоят ще остане в историята на "канарчетата", които стартираха за пръв път с 11 чужденци в стартовия си състав.

Мачът започна по-силно за "белите", като в 5-ата минута Емил Стоев бе изведен в наказателното поле, но Хидайет Ханкич се справи. Секунди по-късно Кристиан Добрев засече ниско центриране отляво, но прати топката право в ръцете на стража на гостите. 

В 10-ата минута Тони Тасев шутира от пряк свободен удар, но кълбото прелетя над вратата на Ботев. 

Шест минути по-късно Траоре намери Антоан Бароан в наказателното поле. Нападателят обаче се забави и не успя да отправи удар. В 39-ата минута Кристиан Добрев проби отдясно и пусна пас към Галин Иванов, но неговият изстрел мина над вратата на гостите. 

Пет минути след подновяването на играта Галин Иванов нахлу в наказателното поле и стреля с десния крак, но топката премина покрай вратата. 

В 68-ата минута футболистите на Златомир Загорчич бяха близо до гол, но нито Тони Тасев, нито Емил Стоев успяха да засекат остро подаване във вратарското поле на Добрев.

В 81-ата минута "жълто-черните" стигнаха до най-добрата си възможност, когато Траоре се справи с Натан Гасама. Играчът на Ботев преодоля бранителя на Славия, но последвалият удар бе спасен от Светослав Вуцов. 

До края на срещата домакините се опитаха по-активно да стигнат до гола, но защитата на гостите се справи. По този начин столичани запазиха седмото място във временното класиране, а пловдивчани пък са на десета позиция. 

В следващия кръг Славия ще гостува на Септември (София), а Ботев (Пд) приема Левски.

СЛАВИЯ - БОТЕВ ПЛОВДИВ 0:0

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация