Шави включи 15-годишен в групата на Барса за дербито с Атлетико

06:48
Шави включи 15-годишен в групата на Барса за дербито с Атлетико

Старши треньорът на Барселона - Шави Ернандес, е включил в състава на каталунците 15-годишният младеж Ламин Ямал за предстоящата среща с Атлетико Мадрид от 30-ия кръг на Ла Лига. Наставникът на отбора е впечатален от младата надежда на клуба и го описва като безстрашен.


Крилото се превръща в най-младия играч, включен в състава на Барселона за официален мач и национал на гарнитурите на Испания до 19 години. Ямал, който ще навърши 16 през юли, може да стане най-младият футболист, играл за каталунците, ако влезе в игра в днешния мач срещу Атлетико Мадрид.


"Той е играч, който може да ни помогне, защото е талантлив. Ямал има индивидуални качества, може да играе един на един, силен е и съм убеден, че може да ни помогне. Говорих с него и той е много щастлив. Ако има нужда да ни помогне, той е подготвен. Той е роден талант. При новите поколения разликата от моето време е, че те нямат страх. Той има леки прилики с различни играчи, но не мога да го сравня с определен играч", казва Шави.


Срещата между Барселона и Атлетико Мадрид е в днешния 23 април (неделя) на стадион “Камп Ноу” и започва от 17:15 българско време.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация