Арда си заслужи трите точки срещу Хебър

19:08
Арда си заслужи трите точки срещу Хебър

Арда Кърджали си тръгна с трите точки от визитата на Хебър в Пазарджик. Възпитаниците на наставника Александър Тунчев победиха пазарджиклии с 1:0 в двубой от 27-ия кръг на efbet Лига. Станислав Иванов (45) отбеляза единственото попадение в срещата в края на първата част. През второто полувреме по веднъж гредата помогна на Хебър и на Арда, а домакините създадоха няколко добри възможности, при които можеха да се поздравят поне с точка. Това беше трети мач за Любослав Пенев, който все още няма победа начело на тима от Пазарджик. Тимът запазва своето предпоследно място в елита. Арда остава осми в класирането, като се доближава на 2 точки от седмия Славия. 

Още във втората минута стражът на домакините трябваше да се намесва след много добър пробив на Станислав Иванов по левия фланг срещу Архан Исуф и последвал шут в долния десен ъгъл на вратата. Хебър отговори в 16-ата минута с удар по земя на Октай Хамдиев, който не затрудни по никакъв начин Анатолий Господинов. Малко по-късно домакините създадоха още един добър шанс за гол след отличен пробив отляво на Георги Търтов. Подаването му по земя намери Лорен Марузин, но ударът му бе блокиран.

В края на първото полувреме защитата на Хебър се пропука фатално и Арда стигна до гол чрез Станислав Иванов. Пробив по левия фланг на Тунгара завърши с подаване към Иванов, позиционирал се добре малко преди границата на вратарското поле. С мощен удар бившият футболист на Левски прати неспасяемо топката точно под горната греда. 

В 54-ата минута Хебър пропиля златен шанс да изравни резултата. Анатоли Господинов не се разбра със своя колега в защита Александър Георгиев и подаването на вратаря беше пресечено от Октай Хамдиев. Нападателят на домакините спечели няколко метра с дрибъл, след което шутира, но покрай вратата. Две минути по-късно Арда можеше да удвои преднината си. Радослав Цонев опита нещо средно между центриране и удар към далечния ъгъл, който срещна гредата.

В 57-ата минута влезлият от резервната скамейка Венсан Марсел стреля покрай вратата Господинов. В 66-ата минута Лорен Мазурин беше намерен на върха на атаката на Хебър, но Господинов излезе предвидливо и пресече центрирането от десния фланг, изпреварвайки своя опонент. 

В 72-рата минута гредата спаси и тима на Арда след хубав удар на Стоян Стоичков, който бе блокиран от защитник на гостите. Топката стана доста коварна за Господинов и само късметът помогна на вратаря след гредата и последвалия рикошет в тялото му. За негова радост защитата пред него успя да изчисти топката. Натискът на Хебър се засили и Господинов парира удар на Октай Хамдиев от дистанция. 

В 79-ата минута Абубкара Тунгара не намери очертанията на вратата. В заключителните минути Стоичков нямаше късмет и сантиметри го разделиха от изравнително попадение. Тунгара пък можеше да отбележи в последните секунди на добавеното време, но Дебърлиев затвори ъгъла си. Феновете на домакините и футболистите на Хебър имаха сериозни претенции към главния съдия Иво Андреев, който често допускаше бавене на играта от гостите.

ХЕБЪР - АРДА 0:1

0:1 Станислав Иванов 45'

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация