В УЕФА са взели решение дали да допуснат Барса до участие в Шампионската лига през новия сезон

14:43
В УЕФА са взели решение дали да допуснат Барса до участие в Шампионската лига през новия сезон

Отборът на Барселона няма да бъде наказан с изваждане от евротурнирите през следващата година, съобщава вестник “Спорт”. До това решение се е стигнало след среща между Жоан Лапорта и президента на УЕФА Александър Чеферин. 

Президентът на каталунците е летял до Словения в последните дни заедно с един от най-известните футболни агенти - Пини Захави, където е била проведена среща с шефа на европейския футбол. Именно на нея Лапорта дълго е обсъдил ситуацията с Чеферин и с президента на УЕФА, като в крайна сметка е успял да го убеди от футболната централа да изчакат преминаване на делото срещу клуба в Испания, а след запознаване с решенията на местния съд и едва тогава да бъде евентуално взето решение. 

Барселона е обект на няколко различни много сериозни обвинения от страна на местната Кралска прокуратура, която разследва каталунците по вече повдигнати обвинения в продължителна корупция в областта на спорта, както и от данъчните власти в страната за проблеми с подправяне на документи. Преди дни от “Камп Ноу” направиха специална пресконференция, за да обяснят ситуацията, но изказванията на Лапорта бяха определени като “недостатъчни” и “неубедителни” от страна на шефа на Ла Лига Хавиер Тебас. Самият Чеферин пък съвсем скоро на конгреса на УЕФА определи положението на Барселона като най-сериозното, на което той е бил свидетел.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация