С триста зора Лудогорец взе три точки от Локомотив София

21:00
С триста зора Лудогорец взе три точки от Локомотив София

Отборите на Лудогорец победи Локомотив София с 1:0 в мач от 27-ия кръг на efbet Лига. Единственото попадение отбеляза Игор Тиаго в 81-ата минута. Гостите играха с човек по-малко повече от едно полувреме, след като Селсо Рапосо получи втори жълт картон малко преди почивката.

Разградчани имаха сериозно игрово предимство, особено през втората част, но за пореден път през сезона не успяха да се възползват максимално от положенията си. С успеха си днес "орлите" се изкачиха на върха на класирането, изпреварвайки ЦСКА - София, който обаче е с мач по-малко и може да си върне първата позиция, ако победи Пирин.  Към момента “орлите” са с 65 точки, докато “червените” са с 64. Локомотив от своя страна е на осма позиция с 37 точки.

Двубоят започна с натиск на домакините и на няколко пъти разградчани бяха близо до откриване на резултата. Якуб Пиотровски стреля във вратаря Бубакар Гайе от чиста позиция, а по-късно Кирил Десподов се виждаше голмайстор, след като прокара топката зад стража, но на голлинията вратарят с плонж предотврати попадението.

В 21-ата минута попадение на Лудогорец бе отменено след преглед от ВАР. Спас Делев реализира гол, след като Аслак фон Витри му върна топката към средата на наказателното поле. Видео арбитрите обаче забелязаха, че по-рано в атаката Делев е бил в положение на засада и голът не бе зачетен.

Малко преди почивката гостите останаха с човек по-малко. Селсо Рапосо получи втори жълт картон за нарушение срещу Делев и така трябваше да напусне терена повече от едно полувреме предварително. 

В началото на втората част Лудогорец продължи да атакува и на няколко пъти бе близо до гола. Силен шут на Бърнард Текпетей мина покрай гредата, а след това удар с глава на Спас Делев бе избит със сетни сили от Гайе.

В 63-ата минута гостите можеха да шокират домакините, след като Карлос Франса направи страхотен пробив по десния фланг и след това се озова сам срещу Серджио Падт, но не успя да го преодолее.

Малко по-късно "орлите" удариха греда, след като Матиас Тисера сложи топката на главата на Игор Тиаго, който нацели напречния стълб.

В 81-ата минута в крайна сметка дойде попадението за домакините. Центриране от ъглов удар и Тиаго се извиси, за да прониже Гайе, който този път не успя да се намеси добре.

В 84-ата минута съдията Георги Димитров отсъди дузпа за нарушение на Алан срещу Тисера. ВАР обаче повика съдията за преразглеждане на решението и наказателният удар бе отменен.

До края на мача Лудогорец не предприе излишни рискове и запази комфортно преднината си. Локомотив опита да погледне по-смело към половината на домакините, но нямаше нито сили, нито възможности да стигне до опасност пред Падт.

ЛУДОГОРЕЦ 1:0 ЛОКОМОТИВ СОФИЯ

1:0 Тиаго 81'

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация