Байерн готви оферта за голмайстора на Лил

08:29
Байерн готви оферта за голмайстора на Лил

Байерн Мюнхен следи отблизо изявите на голмайстора на Лил Джонатан Дейвид. 23-годишният канадец прави пореден силен сезон за френския клуб и това не е останало незабелязано от баварците, които се наредиха на опашката за подписа му, разкрива журналистът на "Скай Дойчланд" Флориан Плетенберг.

Не е тайна, че на "Алианц Арена" усилено търсят нападател, който да запълни дупката, оставена след напускането на Роберт Левандовски. Именно заради това германците са насочили поглед към Дейвид, който демонстрира сериозен потенциал и постоянство в изявите си. Нападателят има 54 гола и 9 асистенции в 129 мача за Лил, като бе с основен принос за спечелената титла от клуба през сезон 2020-21. 

По всичко личи, че битката за подписа на Дейвид ще е доста сериозна. Освен от страна на Байерн, интерес към него има и от Арсенал, Манчестър Юнайтед, Челси, Ливърпул, Милан, Интер и РБ Лайпциг.

В Байерн ще продължат да следят изявите на Дейвид до края на сезона, като последната дума за неговото привличане ще е на треньора Томас Тухел. Засега обаче се твърди, че интересът на германците е сериозен и те са готови да извадят оферта за него. В момента цената на канадеца е 60 милиона евро, но от Лил вероятно ще опитат още да надуят тази сума, имайки предвид големия интерес към футболиста.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация