Внесоха жалба с искане Роналдо да бъде арестуван и депортиран от Саудитска Арабия

14:39
Внесоха жалба с искане Роналдо да бъде арестуван и депортиран от Саудитска Арабия

Жестът на суперзвездата на Ал Насър Рияд Кристиано Роналдо след загубата с 0:2 от Ал-Хилал предизвика голямо възмущение сред обществото в Саудитска Арабия. След края на мача противниковите фенове започнаха да скандират името на големия конкурент на португалеца - Лионел Меси, като при излизането си от терена нападателят се хвана за слабините и това беше прието като негов отговор срещу привържениците.

Именно заради този неприличен жест местната адвокатка Нуф бин Ахмед, която е и международен търговски съдия, обяви, че ще подаде жалба срещу Роналдо с искането той да бъде арестуван и депортиран от страната. “Не следя спорта. Дори и публиката на Ал-Хилал да е провокирала Кристиано, той не знаеше как да им отговори. Поведението на Кристиано е престъпно. Това е обществено непристойно действие, което е сред престъпленията, изискващи арест и депортация, ако е извършено от чужденец. Ще внесем жалба до прокуратурата в тази връзка”, написа тя в Туитър, като по-късно добави, че жалбата вече е внесена. Междувременно, от Ал-Насър оправдаха действието на своя играч с обяснението, че по време на мача той е получил силен удар в областта на слабините.

Адвокатката също така порица Роналдо за нарушението по време на двубоя, с което португалецът повали противниковия футболист Густаво Куейяр. “Ето какво се видя в мача Ал-Насър - Ал-Хилал. По-конкретно, от Кристиано, което е престъпление. Атака на Кристиано срещу играч на Ал-Хилал, която не е свързана с обичайните единоборства в спорта. Трябва да се отбележи, че Кристиано е известен със своята уравновесеност. Каква е причината за промяната в поведението му и склонността му към агресия след присъединяването му към Ал-Насър?”, коментира Нуф бин Ахмед.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация