Байерн мечтае за чудо срещу газещия наред Манчестър Сити

06:31
Байерн мечтае за чудо срещу газещия наред Манчестър Сити

Байерн (Мюнхен) приема Манчестър Сити на „Алианц Арена“ с изключително трудната задача да навакса изоставане от три гола, за да се класира за полуфиналите на Шампионска лига. Преди седмица английският шампион надигра категорично баварците на „Етихад“ и след успех с 3:0 е с единия крак в следващата фаза. Тежкото поражение увеличи напрежението в Байерн, което ескалира в скандал между Мане и Сане, завършил с удар в лицето на германския национал. Така Томас Тухел се оказа в доста сложна ситуация неочаквано скоро, след като замени Юлиан Нагелсман като треньор на Байерн.


През уикенда баварците отново не успяха да спечелят, след като завършиха 1:1 с Хофенхайм в Бундеслигата. Така Тухел остана с едва две победи в първите си пет мача начело на отбора. Освен това германският шампион записа само една чиста мрежа в тези срещи.


Само четири тима в цялата история на Шампионската лига успяват да елиминират своя съперник, след като са загубилия първия двубой с три или повече гола. За последно подобно постижение записа Ливърпул през 2019 година след знаменития обрат срещу Барселона.


При Манчестър Сити всичко изглежда далеч по-безпроблемно, а тимът на Джосеп Гуардиола се намира в най-добрата си форма точно за най-важната част от сезона. В събота „гражданите“ победиха с 3:1 Лестър. Това бе десети пореден успех за „небесносините“ и 14-и последователен двубой без загуба. Освен това шампионите продължават да топят изоставането си от лидера Арсенал в битката за титлата в Премиър лийг и вече са само на четири точки зад лондончани, и то с мач по-малко. Следващата сряда Сити приема Арсенал на „Етихад“, така че „гражданите“ на практика вече държат съдбата си в свои ръце.


Към всичко това трябва да се добави и феноменалната голова форма на Ерлинг Холанд, който вече има 32 гола в Премиър лийг и общо 47 попадения в 40 мача за Манчестър Сити.


Единственото обезпокоително за Гуардиола е, че отборът му не успя да спечели нито едно от последните си четири гостувания в Шампионската лига, записвайки ремита с Борусия (Дортмунд), Копенхаген и РБ Лайпциг. При аванса от първия мач обаче дори равенството ще свърши работа на „гражданите“ на „Алианц Арена“.


Томас Тухел вече потвърди, че Садио Мане ще се завърне в групата на Байерн за мача със Сити, след като бе глобен и изваден от състава за сблъсъка с Хофенхайм. Ерик Максим Чупо-Мотинг, който има 17 гола от началото на сезона, поднови тренировки. Тухел няма други кадрови проблеми с изключение на трайно контузените Мануел Нойер и Люка Ернандес, които са аут до края на сезона.


Фил Фоудън, който пропусна последните няколко мача на отбора, тъй като се възстановяваше след операция за отстраняване на апендикса, също поднови вчера тренировки и бе включен в групата на Манчестър Сити. Това означава, че Джосеп Гуардиола разполага ще може да разчита на абсолютно целия състав. 

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация