Наполи и Милан се готвят за епичен реванш, "росонерите" са с леко предимство

06:46
Наполи и Милан се готвят за епичен реванш, "росонерите" са с леко предимство

Наполи и Милан тази вечер се изправят един срещу друг на „Диего Армандо Марадона“ в мач реванш от четвъртфиналите на Шампионската лига. Началният час на сблъсъка е 22:00, като „росонерите“ имат крехък аванс от 1:0 след домакинската си победа преди седмица.


За домакините от Наполи победата тази вечер е задължителна, тъй като само тя може да класира отбора за първия му полуфинал в Шампионската лига в клубната история. „Партенопеите“ се представиха на добро ниво в първия мач между двата тима през миналата седмица, но не успяха да оползотворят своите положения и допуснаха да бъдат надхитрени от своя противник. Макар и да претърпяха две поражения от „Дявола“ през този месец, първото от които беше с 0:4 в Неапол, „адзурите“ спечелиха есенния сблъсък с 2:1 в Милано. Тази вечер те ще търсят първи домакински успех над този съперник от август 2018 година насам.


Днес Наполи ще може да разчита на своя голмайстор Виктор Осимен, който пропусна гостуването на „Джузепе Меаца“ поради контузия, но сега е готов да помогне на своя отбор да заличи пасива си. Неаполитанските фенове имат големи очаквания и към Хвича Кварацхелия, който също е способен да направи разликата. Съставът на Лучано Спалети ще трябва да се справи с липсата на двама основни играчи – защитника Ким Мин-Жае и халфа Андре-Франк Замбо Ангиса, които са наказани за тазвечершната среща. Така най-вероятно в отбрана ще се появи Жуан Жезус, а в средата на терена почти сигурно ще играе Танги Ндомбеле. На Осимен и Кварацхелия в нападение ще помага Матео Политано вместо Ървинг Лосано, който не впечатли в първия мач.


В Милан може и да разполагат с преднина след домакинската си победа, но са наясно, че ги очаква много тежка визита. Отборът беше в същата ситуация и в 1/8-финалите, където гостува на Тотнъм с Лондон именно след успех с 1:0 в Милано. В крайна сметка тогава „росонерите“ удържаха нулево реми, с което продължиха напред. Сега те се надяват на подобно развитие, за да успеят да се класират за 14-ия си полуфинал в турнира. Историята е на страната на миланския гранд, който досега няма нито една загуба в шестте си двубоя с италиански съперник в ШЛ, в които е записал три победи и три равенства.


Очакванията са Стефано Пиоли да заложи на същите 11 от предишния мач между двата тима, след като при ремито 1:1 с Болоня не пусна от първата минута нито един от полевите играчи, за които се предполага, че ще бъдат титуляри днес. Със сигурност защитата ще бъде изградена от четирима с Фикайо Томори и Симон Кяер в нейния център. Голмайсторът от първия двубой Исмаел Бенасер отново ще започне като плеймейкър. Отдясно ще напада Браим Диас, а отляво - звездата Рафаел Леао. Оливие Жиру имаше болки в ахилесовото сухожилие на левия си крак през последните няколко дни, но въпреки това изглежда, че отново ще поведе атаката на „росонерите“.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация