Дани Алвеш пак се появи в съда

17:16
Дани Алвеш пак се появи в съда

Бившият футболист на Барселона Дани Алвеш беше в съда днес, за да свидетелства повторно по делото за сeксуално насилие, повдигнато срещу него.

Той е в затвора от 20 януари, след като бе обвинен за сексуално насилие от жена в нощен клуб в Барселона на 30 декември. Бразилският футболист отрече обвинението, като твърди, че сексът с жената е бил доброволен.

Съдът обаче отхвърли молбата на Алвеш да бъде освободен, докато тече разследването, като се обоснова, че той може да напусне страната.

Алвеш бе задържан на базата на доказателства и свидетелства на играча, на жертвата и на свидетели. Според испанското законодателство ако футболистът бъде признат за виновен, може да получи различни присъди, като в случай на изнасилване максималната е 12 години затвор.

Появата му в съда днес закъсня с около два часа заради административна грешка, предаде "Радио Каталуня". Оказа се, че от съда не са подали нужната информация по правилния начин, заради което придвижването на задържания е било уредено набързо едва тази сутрин, а не е било планирано още от предишните дни.

39-годишният Дани Алвеш е спечелил 42 титли в кариерата си, включително и три титли в Шампионската лига с Барселона и два пъти Копа Америка с Бразилия. Той изигра третото си Световно първенство в края на миналата година в Катар.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация