Ботев Пловдив завърши нараво със Спартак Варна в последния си мач в Коматево (видео)

17:08
Ботев Пловдив завърши нараво със Спартак Варна в последния си мач в Коматево (видео)

Ботев (Пловдив) и Спартак (Варна) завършиха наравно 1:1 в двубой от 26-ия кръг на efbet Лига. Николай Минков (36) беше точен за домакините, а през второто полувреме Денис Баланюк (67) изравни. Преди попадението на варненци футболистите на Ботев направиха няколко сериозни пропуска, като пловдивчани могат да съжаляват, че не си тръгнаха с трите точки. Главен съдия на мача в Коматево бе Станимир Тренчев, а двубоят беше последен за Ботев на тяхната база. Както е известно, "жълто-черните" ще се завърнат на "Колежа" в края на месеца и то срещу Левски. Пловдивчани играха в Коматево почти 10 години. На резервната скамейка за "канарчетата" остана капитанът Виктор Генев, като домакините излязоха с десетима чужденци сред стартовите 11. Малко преди края на двубоя феновете на Ботев започнаха да скандират 'Всички вън", насочени към футболисти, треньор и директори. 

Домакините излязоха като 10-ти във временното класиране и с днешната спечелена точка са на 4 точки от опасната зона. Ботев не се намира в добра серия, като в последните си три мача записа две загуби и едно равенство. В миналия кръг пловдивчани паднаха от ЦСКА 1948 с 1:2, а преди това направиха равен 1:1 в дербито с Локомотив.

Спартак от своя страна все още е "закотвен" на дъното с едва 13 пункта след 26 кръга. "Соколите" бяха в серия от 4 поредни загуби и се нуждаят от спешни точки, ако искат да запазят шансовете си за оцеляване живи. В последния кръг те допуснаха тежка загуба у дома от Берое с 0:4, а преди това паднаха последователно от ЦСКА - София, Локо (София) и Арда. 

Иначе последният мач между двата тима завърши 3:2 в полза на Спартак, като тогава "соколите" стигнаха до първата си победа в елита от 13 години насам. Интересното е, че след това варненци записаха само още 1 победа и то срещу адаша на пловдивчани - Ботев (Враца). И двата успеха за Спартак обаче бяха на собствен терена, а "канарчетата" нямат загуба като домакин от 19 октомври миналата година.

Още във втората минута на двубоя Ботев можеше да поведе в резултата след добра атака по левия фланг. Акере центрира в наказателното поле, където Абдулайе Траоре засече с крак от движение, но топката попадна право в ръцете на вратаря. 

Спартак отговори с хубав шут на Иван Йорданов в 5-ата минута. Полузащитникът пробва късмета си от далечна дистанция и не бе никак далече от това да се разпише. Топката премина на сантиметри от левия страничен стълб на вратата зад Хидайет Ханкич. 

В 11-ата минута стражът трябваше да се намесва след нов силен удар. Този път Жоао Марио беше пуснат много лесно да стигне до границата на наказателното поле, след което и да стреля. Ханкич с една ръка и добър плонж парира в корнер. От последвалия ъглов удар Пламен Димов засече с глава центрирането на Иван Йорданов, но не намери очертанията на вратата. 

В 20-ата минута Роберто Пунчец засече центриране от корнер, но и той не показа достатъчно точност, а и положението беше трудно за отиграване. Ботев поведе в 36-ата минута след голяма грешка на вратаря на гостите. Джеймс Ето'о центрира меко в наказателното поле, а от въздуха Траоре отправи изстрел. Той не беше силен, но пък топката падна точно пред стража Кристиано Фигуеиредо, който я изпусна. От близка дистанция Антоан Бароан не успя да преодолее легналия вратар на Спартак, но с доза късмет топката достигна до Николай Минков, който не сбърка. 

Веднага след попадението "канарчетата" можеха да забият нов шамар на гостите. При добра контраатака Бароан изведе Траоре сам срещу вратаря, но атакуващият футболист не показа чувство пред гола и стреля право в стража. 

В 60-ата минута Николай Минков можеше да вкара, а ситуацията беше дежавю на положението, при което футболистът отбеляза първия гол за "канарчетата". Траоре отне топка на тъча и подаде към Бароан. Нападателят излезе сам срещу вратаря, но стражът се намеси. С голяма доза късмет топката отиде право в Николай Минков, който стреля от движение, а защитник блокира шута му на голлинията. 

В 62-рата минута Спартак отговори с удар на Денис Баланюк, отразен лесно от Ханкич. Пет минути по-късно Баланюк не прости на защитата на Ботев, която показа лошо подреждане и слаба концентрация. Виктор Митев дублира на левия тъч, стигна до аутлинията и центрира успоредно на голлинията, а Баланюк просто сложи тялото си на пътя на топката, за да я отклони във вратата. 

В последните минути на срещата мачът се отвори и заваляха атаки към двете врати. Шут на Иван Йорданов от далечна дистанция завърши в ръцете на Ханкич, а малко по-късно и Климентов стреля в аут, с което и мачът приключи наравно, а феновете на Ботев запонаха да скандират "Всички вън".

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация