Треньорът на ПСЖ за обвиненията в расизъм: Всичко е наред

09:29
Треньорът на ПСЖ за обвиненията в расизъм: Всичко е наред

Старши треньорът на Пари Сен Жермен - Кристоф Галтие, коментира, че отборът му е постигнал добър резултат срещу Ланс при победата с 3:1 в мача между двата тима от 31-ия кръг от френската Лига 1, но сподели и резервите си спрямо играта, с която футболистите му стигнаха до крайния успех.

„Това беше важна победа във важен мач. Успяхме да се възползваме от численото си предимство през първото полувреме, но не и през второто. Бяхме твърде спокойни. Не обиграхме достатъчно позициите си и прекалено много бавихме играта си. Трябваше да действаме по-сериозно и агресивно в атака. Позволихме си да дадем надежда на Ланс след едно напълно обикновено положение“, коментира Галтие, цитиран от френския сайт Sports.fr.

Галтие проговори след мача и за обвиненията в расизъм, които се появиха срещу него по-рано тази седмица.

„Завършвам седмицата малко уморен, не спах много, но все още имам толкова много енергия и решителност. Всичко е наред, всичко е вече там, където трябва да бъде. Не можем да пренебрегнем случващото се, играчите бяха много напрегнати по време на тренировките през седмицата, но се забавляваха тази вечер и това е силен сигнал“, каза още Галтие.

С победата Пари Сен Жермен увеличи преднината си на 9 точки пред Ланс, който бе прекият конкурент на шампионите за титлата през настоящия сезон. До края на шампионата момчетата на Кристоф Галтие имат да изиграят още 7 мача и много трудно биха загубили водачеството си.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация