Въпреки безброй пропуснати положения, Реал успя да надвие Кадис (видео)

00:44
Въпреки безброй пропуснати положения, Реал успя да надвие Кадис (видео)

Реал Мадрид изигра един от най-убедителните си като атакуващ футбол двубои през сезона, но вкара само две попадения, които бяха достатъчни за успех с 2:0 над Кадис като гост в мач от 29-ия кръг на Ла Лига. “Белите” направиха безброй пропуски, та се наложи на Начо Фернандес да се превръща в голмайстор с далечен удар в 72-рата минута. Четири по-късно точен беше и Марко Асенсио. Две греди удари Карим Бензема, като заедно с Родриго беше сред тези, които изпуснаха най-много шансове.


Тази победа съкращава аванса на Барселона на 10 точки при мач по-малко за лидера.


Отборът на Кадис изобщо не успяваше да се защитава, а и често се изнасяше високо напред, заради което доста от шансовете на Реал изненадващо дойдоха след контраатаки. Само за първото полувреме тимът от Мадрид отправи 16 удара, а първият гол падна чак от 26-ия опит. В началните минути обаче, още при 0:0, и домакините удариха една греда.


За радост на зрителите срещата започна с открита игра и от двата тима. След няколко атаки от страна на Реал Мадрид се стигна до положение пред вратата на Тибо Куртоа в 12-тата минута, при което капитанът Алфонсо Еспино стреля в лявата греда. 


Много скоро след това - в 16-ата минута, Асенсио беше на крачка от гола, но вратарят Давид Хил отрази силния му удар от десетина метра. 


Веднага след това Бензема се оказа сам срещу стража на Кадис, но той отрази и неговия шут, макар да останаха съмнения, че французинът беше задържан от футболист в жълт екип. 

 

Капитанът на гостите нямаше шанс и в 35-ата, когато от 3-4 метра стреля в напречната греда. Последва пропуск и на Родриго, след като в 40-ата той излезе очи в очи с Хил, но също не успя да преодолее вратаря на Кадис.


Втората част започна с нов шанс пред Родриго, като и и този път Хил не се огъна и спаси. Не след дълго и Асенсио насочи удар с левачката, но той не попадна в целта. 


Атаките пред вратата на Кадис не стихваха, но гол така и не падаше. В 57-ата Валверде избра да подава към Родриго на празна врата, но в последния момент играч на домакините изби. Секунди след това самият уругваец се размина на сантиметри с попадението. 


Последва претенция на шампионите за дузпа за нарушение срещу Родриго, но арбитърът прецени, че фал не е имало. Малшансът продължи да преследва Бензема, след като в 64-тата той пак удари греда.


В крайна сметка Начо Фернандес се оказа човекът, който сложи точка на "белите" мъки. В 72-рата минута той изстреля неспасяем за Хил удар с десния крак, с което Реал най-накрая поведе в резултата - 1:0.


Тимът на Анчелоти нанесе втория си и решаващ удар в 76-ата, когато Асенсио намери същия като Начо ъгъл - 2:0.


До края не се промени нищо, а на терена се появи дори видимо натежалият Еден Азар. 

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация