Манчестър Сити направи голяма крачка по пътя към титлата

21:42
Манчестър Сити направи голяма крачка по пътя към титлата

Манчестър Сити надделя с 3:1 над Лестър в мач от 31-ия кръг на Премиър лийг и се доближи само на три точки от водача в подреждането Арсенал, който гостува утре на Уест Хам. Футболистите на Джосеп Гуардиола взеха солидна преднина от три попадения в рамките на по-малко от половин час игра след попадения на Джон Стоунс (5’) и Ерлинг Холанд (13’дузпа, 25’).

Постепенно обаче играта на домакините започна да губи от своя блясък, а гостите пък започнаха да се чувстват все по-добре на терена на “Етихад”. Те стигнаха до гол обаче едва в 75-ата минута, когато точен бе Келечи Ихеаначо, а в последните минути пропуснаха няколко златни шанса за ново попадение, което можеше да направи заключителната част от двубоя много по-напрегната.

“Гражданите” започнаха много напористо двубоя още от първата минута и се настаниха и в наказателното поле на своя противник. Те успяха да излязат напред в 5-ата минута, когато отбраната на Лестър не успя да изчисти на няколко пъти топката след корнер, а в крайна сметка до нея стигна Джон Стоунс, който с великолепен удар с левия крак преодоля съпротивата на Даниел Иверсен за 1:0.

Само няколко минути след това Чаглар Союнджу влезе доста нескопосано в краката на Джак Грийлиш и домакините претендираха за дузпа, но такава не бе отсъдена. В крайна сметка “гражданите” получиха 11-метров наказателен удар по-малко от минута по-късно, след като отново Грийлиш центрира, а Вилфред Ндиди отклони топката с ръка, която бе високо вдигната. Зад топката застана Ерлинг Холанд и покачи на 2:0 след по-малко от четвърт час игра.

Лестър опита да изнесе играта в малко по-предни позиции и на на два пъти успяха да влязат в пеналта на противника. Играчите на Манчестър Сити обаче стигнаха до трето попадение още в 25-ата минута, когато Кевин Де Бройне отне на Ндиди в средата на терена, след което успя по брилянтен начин да изведе норвежкия голмайстор пред себе си, а Холанд не срещна никакви проблеми да завърши за 3:0, което бе и негово 32-о попадение в шампионата. Това бе и 25-а асистенция на Де Бройне за сезона.

Футболистите на Джосеп Гуардиола намалиха оборотите след третото попадение и това даде възможност на Лестър да се посъвземе от тежкия удар в първите минути. “Лисиците” опитаха на няколко пъти на свой ред да осъществят нещо интересно пред Едерсон, но имаха проблеми в последната фаза на своите атаки.

На почивката Дийн Смит опита да внесе нещо различно в атаката на своя тим и замени Джейми Варди с Келечи Ихеаначо. От другата страна пък Гуардиола замени двамата си голмайстори Джон Стоунс и Ерлинг Холанд, а на техните места се появиха Хулиан Алварес и Мануел Аканжи.

Манчестър Сити показа, че няма намерение да подценява случващото се на терена и отново взе инициативата в срещата и след почивката. В първите петнайсетина минути опасни уцари отправиха Джак Грийлиш и Бернардо Силва.

Петнайсет минути преди изтичането на редовното време Лестър стигна до намаляване на резултата, след като Хари Соутер стигна пръв до центриране след корнер, а след намеса на Едерсон, Келеши Ихеаначо се оказа на правилното място и отбеляза за 3:1.

“Лисиците” имаха отлична възможност да намалят изоставането си само на един гол пет минути преди края на редовното време след сериозна грешка на Рубен Диаш, който подари топката на Джеймс Мадисън, но бразилският врата на домакините успя да парира много опасния удар на полузащитника на Англия. Възпитаниците на Дийн Смит имаха и сериозни претенции за дузпа за игра с ръка след изпълнението на корнер, но съдията реши, че такава няма. В добавеното време Мадисън изведе Ихеаначо в добра ситуация, но той пък нацели гредата и отново не успя да стигне до попадение.

С тази победа Манчестър Сити се доближи само на три точки от водача Арсенал, който утре гостува на Уест Хам, но в момента двата тима имат по равен брой изиграни двубоя.Пропадането на Лестър пък продължава с пълна сила и гостите са на едва предпоследното място със само 25 точки.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация