Байерн на Тухел продължава да изглежда трагично в сравнение с Байерн на Нагелсман

18:49
Байерн на Тухел продължава да изглежда трагично в сравнение с Байерн на Нагелсман

Байерн Мюнхен не успя да надвие Хофенхайм като домакин в среща от Бундеслигата, записвайки равенство 1:1. По същото време обаче и преследвачът Борусия (Дортмунд) пропиля по инфарктен начин своя аванс срещу Щутгарт като гост и също записа реми - 3:3. Това означава, че шест кръга преди края на сезона в Германия баварците остават на върха с 2 точки аванс пред “жълто-черните”.

Бенжамен Павар изведе шампионите напред след 17 минути игра, но през втората част Андрей Крамарич (71’) изравни с гол за Хофе. При този резултат дойде и последният съдийски сигнал на “Алианц Арена”, докато мачът на Борусия все още се играеше. Там, с попадение в добавеното време, вестфалци тъкмо бяха повели с 3:2, което щеше да означава равенство на върха в Бундеслигата. Щутгарт обаче, който беше с 10 души още отпреди почивката, успя да изравни за крайното 3:3, което зарадва “червените” в Мюнхен.

Тази среща за Байерн дойде дни след крушението с 0:3 от Манчестър Сити в Шампионската лига. Треньорът Томас Тухел заложи на водещите си футболисти без извадения от групата заради удара срещу Льорой Сане Садио Мане.

Павар имаше шанс да вкара за 1:0 в 17-ата минута след разбъркване в наказателното поле на Хофенхайм.

С напредване на двубоя обаче гостите ставаха все по-опасни и на няколко пъти баварците се разминаваха с попадение в мрежата си.

След час игра Тухел направи няколко рокади и направи впечатление, че за около 20 минути заложи на Жоао Кансело като централен полузащитник.

След пореден пропуск на тима от Зинсхайм се стигна до 71-вата минута, когато Крамарич изравни от пряк свободен удар - 1:1.

Две минути по-късно ново включване на Павар в атака завърши с втори негов удар в мрежата, но голът не беше зачетен заради засада на французина.

Байерн хвърли всички сили в търсенето на победен гол, но Серж Гнабри се отличи с два пропуска.

В сряда баварците ще се опитат да сторят чудо и да елиминират Сити в реванша от Шампионската лига.

За Хофе пък това реми идва след три поредни победи, като тимът продължава да е на 5 точки от опасната зона.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация