Ето срещу кого Григор Димитров ще играе първия си мач в Барселона

16:18
Ето срещу кого Григор Димитров ще играе първия си мач в Барселона

Най-добрият български тенисист Григор Димитров ще се изправи срещу Алберт Рамос-Виньолас или Емилио Гомес във втория кръг на турнира от сериите ATP 500 в Барселона, който започва следващата седмица. Българинът е поставен под №11 в схемата на турнира, заради което получава правото да стартира участието си директно от втория кръг.

Димитров се намира в долната част на схемата, където са разположени още Стефанос Циципас, Яник Синер, Камерън Нори и Алекс Де Минор. Именно Де Минор е най-вероятният опонент на Гришо в третия кръг, а при евентуално негово елиминиране е възможен сблъсък с Циципас на четвъртфиналите, стига гъркът също да е безгрешен до тази фаза от надпреварата.

Димитров има гарантирани 20 точки за световната ранглиста и 19 910 евро от наградния фонд. През 2022-а той загуби в третия кръг от Стефанос Циципас (Гърция).

Колкото до евентуалния съперник на Димитров във втория кръг, българската първа ракета води с 2-1 победи в директните сблъсъци срещу Рамос-Виньолас, като двамата за последно се срещнаха на турнира в Чънду през 2016-а, когато победата отиде на сметката на испанеца със 7:6, 1:6, 7:6. На клей обаче Гришо е перфектен срещу своя опонент с две победи от два мача - в Бостад през 2012-а със 7:6, 6:3 и в Монте Карло през 2014-а с 4:6, 6:3, 6:4. В същото време Димитров никога досега не е играл срещу Емилио Гомес в ATP тура.

Иначе, водач в схемата в Барселона е местният любимец и шампион от миналата година Карлос Алмарас, който ще започне директно от втория кръг срещу победителя от двубоя между Иля Ивашка и Нуно Боржес. В горната част на схемата са още Каспер Рууд, Франсес Тиафо и Карен Хачанов.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация