Стелини: Трябва да изиграем последните осем мача сякаш са осем финала

20:45
Стелини: Трябва да изиграем последните осем мача сякаш са осем финала

Наставникът на Тотнъм Кристиан Стелини призова играчите си да играят по-атрактивен футбол. Утре лондончани приемат Борнемут. Те изостават на 3 точки от четвъртия Манчестър Юнайтед и са изиграли мач повече от “червените дяволи”.“Шпорите” нямат загуба в последните си четири мача в първенството, но допуснаха две равенства срещу тимове, борещи се за оцеляване, а феновете не са доволни от начина на игра на отбора.

“Трябва да изиграем последните осем мача сякаш са осем финала. Трябва да играем атакуващ футбол. Опитваме се да натискаме повече, да създаваме повече положения, да отправяме повече точни удари към вратата, да създадем добра атмосфера на стадиона”, сподели Стелини.

Италианецът обаче добави: “Трябва да играем търпеливо, а не да прибързваме в отиграванията. От дълго време работим върху това. Искаме да видим играчите да се развиват в тази насока. Става дума за увереност, търпение по време на мача и да използваме стила, който е правилен за характеристите на играчите”.

Стелини разкри, че не е разговарял със сънародника си Роберто Де Дзерби след инцидента по време на мача с Брайтън. Двамата влязоха в спор, който доведе до изгонването им, а след срещата Де Дзерби обвини колегата си в липса на уважение. “Тези неща остават на терена. Забравяш ги веднага след мача”, бе коментарът на Стелини.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация