ПСЖ ще купува "Стад дьо Франс"

18:30
ПСЖ ще купува "Стад дьо Франс"

Пари Сен Жермен е готов официално да обяви интереса към закупуване на “Стад дьо Франс”. Клубът не може да се разбере с градската управа на Париж за бъдещето на “Парк де Пренс” и има голяма вероятност да не продължат да играят там в близките години.

ПСЖ е инвестирал над 80 милиона евро в настоящия си стадион и е готов да даде нови 450 милиона за разширяване на “Парк де Пренс”, но иска гаранции, че ще може да закупи съоръжението. Кметът на Париж Ан Идалго заяви, че офертата на клуба е отказана.

Настоящият наем на “Стад дьо Франс”, където играе националния отбор на Франция, е до 2025 г. и правителството вече приема предложения за нов наем или закупуване на стадиона. Според “Екип” от ПСЖ официално ще даде заявка за придобиването му на 27 април. През 2021 г. съоръжението е оценено на 647 милиона евро.

Интересът към “Стад дьо Франс” е сериозен, но той е от международни компании, а парижани са единственият клуб, който се очаква да участва в наддаването. От ПСЖ са уверени, че могат да предоставят исканите гаранции, за да придобият стадиона. Президентът на клуба Насер Ал-Хелаифи иска Пари Сен Жермен да е домакин на финал в Шампионската лига. Изискването на УЕФА за най-големия клубен финал е стадион с капацитет от минимум 60 000 зрители, а “Парк де Пренс” може да приеме около 48 000, а евентуално негово разширяване е забявано от споровете за собствеността му.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация