Локо София направи нужното, за да си тръгне Пирин с празни ръце от "Надежда"

15:36
Локо София направи нужното, за да си тръгне Пирин с празни ръце от "Надежда"

Локомотив София стигна до комфортна победа с 2:0 в домакинството си на Пирин Благоевград в двубой от 26-ия кръг на efbet Лига. Двата тима не изиграха много атрактивен мач, но може да се каже, че домакините стигнаха заслужено до победата, след като бяха по-опасни през почти цялата среща. Дейвид Малембана откри в края на първата част (45'), а Антонио Вутов подпечата успеха след точно изпълнена дузпа (86'). По този начин серията от четири поредни двубоя без загуба на "орлетата" бе прекъсната и те остават на 14-ата позиция в класирането.

Първите 10-ина минути в "Надежда" не продоставиха нищо интересно за зрителите. Пирин владееше малко повече топката и имаше няколко потенциално добри атаки, които обаче не доведоха до нищо. В 12-ата минута дойде първата по-интересна ситуация в двубоя. Карлос Франса получи подаване, обърна се добре, напредна с топката в крака, излъга защитник на Пирин и стреля от границата на наказателното поле. Ударът му обаче се оказа неточен.

След това положение Локомотив започна да оказва натиск над гостуващия тим и да създава повече положение. И те обаче не довеждаха до нищо по-опасно, което да налага намесата на Максим Ковальов. В 34-ата минута Макрецкис опита късмета си от дистанция, но прати кълбото над напречната греда. 

Последваха нови скучни минути, в които битката се водеше главно в средата на терена. По всичко личеше, че двата тима ще се оттеглят при равен резултат на почивката, но се стигна до изпълнение на два корнера в полза на Локомотив. При първия удар на домакините бе блокиран от защитник на гостите, но при втория Антонио Вутов центрира добре към Дейвид Малембана, който намери хубаво топката и я прати в мрежата на Ковальов - 1:0.

Второто полувреме стартира с натиск на "железничарите", но подобно на първата част не се стигна до интересни положения в първите минути. В 58-ата Мартин Райнов стреля от дистанция, но в аут. Първата по-сериозна възможност за Пирин одйде в 63-ата минута. След дълъг пас напред Йорданов успя да играе с глава и да намери Кондраков. Той направи няколко крачки и стреля от границата на пеналтерията, но Гайе улови.

В 86-ата минута Карлос Франса бе изведен отдясно и проби към наказателното поле. Там обаче бе изблъскан от Иван Тасев, което накара главният съдия да посочи бялата точка. С изпълнението се нагърби Антонио Вутов, който не сбърка и покачи резултата до 2:0.

До последния съдийски сигнал двубоят се доиграваше, като нито един от двата тима не организира нещо интересно. Така домакините стигнаха до заслужен успех. 

С тези три точки Локо София се изкачва до осмото място 37 пункта. "Железничарите" са на 5 точки от топ 6, но тепърва предстои да се изиграят и останалите мачове от кръга. Пирин от своя страна, както вече стана ясно, се намира на 14-ото място с 21 пункта. "Орлетата" са на 9 точки от последния Спартак и на 6 от Ботев (Пловдив), който е първият тим над опасната зона.

ЛОКОМОТИВ СОФИЯ 2:0 ПИРИН

1:0 Дейвид Малембана 45'
2:0 Антонио Вутов 86' д.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация