Лейкърс се промъкна през иглени уши, за да достигне до плейофите

11:13
Лейкърс се промъкна през иглени уши, за да достигне до плейофите

Звездата на Лос Анджелис Лейкърс ЛеБрон Джеймс изведе отбора си до победа в домакинския плейин срещу Минесота със 108:102 след продължения, която класира "езерняците" за плейофите в Националната баскетболна асоциация.

Краля и компания изоставаха с 11 точки след първото полувреме, но показаха хъс и голямо желание да продължат в директните елиминации и стопиха тази разлика. Джеймс завърши с 30 точки, 10 спечелени борби, 6 асистенции и два чадъра. Той вкара и ключова тройка, за да изравни резултата при 95:95 две минути преди края на редовното време.

Ветеранът на Лос Анджелис Денис Шрьодер бе отличен, след като влезе от пейката и се отчете с 21 точки за 32 минути игра. Антъни Дейвис добави 14 точки и 15 борби.

Майк Конли бе най-резултатен за Минесота с 23 точки, като вкара 6 от 8 опита за стрелба от зоната на трите точки. Той добави 4 асистенции и 3 откраднати топки.

В тима на "горските вълци" отсъстваха наказаният център Рюди Гобер и контузеният Джейдън Макданиелс. Отборът има още един шанс да се класира за плейофите, като ще се срещне срещу победителя от двубоя между Ню Орлиънс и Оклахома Сити.

Лос Анджелис Лейкърс ще се изправят срещу Мемфис Гризлис в първия кръг на плейофите.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация