Настъпи моментът за кулминацията в Шампионската лига!

06:34
Настъпи моментът за кулминацията в Шампионската лига!

Манчестър Сити посреща Байерн (Мюнхен) в първи мач от най-интересната  четвъртфинална двойка в Шампионската лига тази вечер. Двата отбора не са се срещали помежду си от далечната 2014 година, когато си разменят по една победа в груповата фаза на турнира, като последният мач между тях завърши 3:2 за англичаните, a наставник на баварския гранд тогава бе именно Пеп Гуардиола.


И двата тима не крият амбициите си за триумф в най-престижния европейски клубен турнир, като испанският мениджър на “гражданите” със сигурност ще е пределно мотивиран в срещата с бившия си отбор. Гуардиола все още преследва трофея в Шампионската лига с Манчестър Сити и Байерн се явява грандиозен тест за постигането на тази цел.


Машината на Пеп включи на висока скорост напоследък и се намира в брутална форма, като има 8 поредни победи във всички турнири. Манчестър Сити отстрани с лекота в  осминафиналите  друг немски противник - РБ Лайпциг, като разби “биковете” с категоричното 7:0 на “Етихад” след 1:1 в първия мач. Ерлинг Холанд тогава отбеляза феноменалните пет гола в мача, а през уикенда вкара и две попадения на Саутхамптън. Със сигурност норвежката звезда на “гражданите” ще е най-голямата опасност за защитата на Байерн, като вече има 10 гола в Шампионската лига през този сезон.


Пеп Гуардиола няма да може да използва Фил Фоудън, който все още се възстановява след операция за премахване на апендикс. Очаква се Гуардиола да заложи на Едерсон на вратата, като пред него най-вероятно ще действат Стоунс, Аканджи, Диаш и  Аке. В средата на терена като опорни халфове ще бъдат Родри и Гюндоган, а в предни позиции зад Холанд по всяка вероятност ще играят Марез, Де Бройне и Грийлиш.


Байерн пък се справи на осминафиналите с Пари Сен Жермен на Меси, Мбапе и Неймар, след като записа победи с 1:0 и 2:0, а тимът все още има перфектен баланс в Шампионската лига. Отличното представяне в турнира обаче не спаси поста на Юлиан Нагелсман, който бе заменен от Томас Тухел по време на паузата за националните отбори. Новият наставник на баварците започна ударно в дербито срещу Борусия (Дортмунд), но последва отпадане за Купата на Германия от Фрайбург. През уикенда Байерн все пак взе реванш срещу своя “палач” и го победи като гост с 1:0.


Тухел пази добри спомени от сблъсъка с Ман Сити на Гуардиола в Шампионската лига, след като неговият Челси победи “гражданите” с 1:0 на финала на турнира през 2021 г. Новият наставник на Байерн няма да може да използва контузения Ерик Максим Чупо-Мотинг, а Мануел Нойер и Люка Ернандес също продължават да лекуват тежките си травми.


Главната дилема пред Тухел ще бъде именно кой да бъде заместникът на камерунския стрелец - Садио Мане или пък Томас Мюлер да играе като централен нападател. Очаква се Тухел да заложи на Павар, де Лихт, Упамекано и Дейвис в защитата пред Зомер. Не е изключено и взетият под наем именно от Сити Жоао Кансело също да стартира от първата минута, като португалецът със сигурност ще има какво да доказва на Гуардиола, с който влезе в конфликт през зимната пауза. Най-вероятно Кимих и Горетцка ще действат като опорни халфове, Мусиала ще бъде зад нападателя, а по крилата Байерн има изобилие от опции в лицето на Сане, Коман, Гнабри или евентуално Мане, ако сенегалецът не играе най-отпред в атаката.


Шампионска лига, 1/4-финали:


МАНЧЕСТЪР СИТИ - БАЙЕРН (МЮНХЕН)


Вероятни състави:


МАН СИТИ (4-3-3): Едерсон; Стоунс, Аканжи, Р. Диас, Аке; Де Бройне, Родри, Гюндоган; Б. Силва, Холанд, Грийлиш


БАЙЕРН (4-2-3-1): Зомер; Павар, Де Лихт, Упамекано, А. Дейвис; Кимих, Горетцка; Коман, Мусиала, Мане; Т. Мюлер


СЪДИЯ: Хесус Хил Мансано


СТАДИОН: "Етихад"


НАЧАЛО: 22:00 часа

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация