Олимпик Марсилия разби Цюрих на \"Велодром\"

00:12
Олимпик Марсилия разби Цюрих на \"Велодром\"
Олимпик Марсилия разгроми Цюрих  с 6:1 в среща от група С на Шампионската лига и запази живи шансовете си за класиране в следващата фаза на надпреварата. Домакините се хвърлиха в атака още от първия съдийски сигнал и резултатът не закъсня.

В трета минута Нианг шутира от фаул, топката рикошира в Аегертер и матира Леони за 1:0. Марсилци продължиха натиска си и в 11-а минута Абриел центрира от пряк свободен удар, коженото кълбо прелетя над куп от тела и влетя в мрежата на гостите.

Петнайсетина минути преди почивката голмайсторът на гостите Алфонс се възползва от грешка на М`Бия в центъра и с хубав шут намери мрежата на Манданда, давайки надежда на своите да измъкнат нещо от този мач.

В самото начало на второто полувреме марсилци решиха нещата в своя полза след чудесна комбинация между Коне и Нианг. Последният бе изведен сам срещу вратаря и с плътен удар сенегалецът отбеляза трети гол за домакините.

След този втори гол домакините заиграха по-разкрепостено и успяха да стигнат до нови попадения във вратата на Цюрих.

В 80-а минута Хилтон от воле направи резултата 4:1, а осем минути по-късно Шейру с удар от далечна дистанция вкара и пето попадение за марсилци. Разгромът за швейцарците бе пълен в 90-а минута, когато Брандао бе изведен от Нианг и от близко той пробва да скъса мрежата за 6:1.

Олимпик Марсилия - Цюрих 6:1

1:0 Аегертер 3-а мин (а)
2:0 Абриел 11-а мин
2:1 Алфонс 31-а мин
3:1 Нианг 52-а мин
4:1 Хилтън 80-а мин
5:1 Шейру 88-а мин
6:1 Брандао 90-а мин

Олимпик Марсилия:
Манданда, Бокали, Диавара, Хилтън, Хайнце, Абриел, М`Биа, Шейру, Коне, Брандао, Нианг

Цюрих: Леони, Стеъл, Тихинен, Роша, Кох, Оконкво, Аегертер, Волантен, Маргайраз, Дюрич, Алфонс

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Dente00
04.11.2009 02:00

Евала Марсилия с всяка година стават все по-добри и по-добри!Миналата година в ШЛ всеки мач надиграваха съперника си,но нямаха шанс...