ПСЖ надви Ница, Меси с гол и асистенция (видео)

00:16
ПСЖ надви Ница, Меси с гол и асистенция (видео)

Ница и Пари Сен Жермен изиграха мача на вечерта, който парижани взеха с 2:0. Срещата от 30-ия кръг на френската Лига 1. донесе много емоции и над 25 удара към двете врати. Попаденията отбелязаха Лионел Меси (26') и Серхио Рамос (76'), а домакините от Ница могат да съжаляват, че не излязоха крайния победител от мача.


Успехът върна преднината от 6 точки на върха Пари Сен Жермен пред преследвача Ланс, докато Ница не успя да се доближи до местата, даващи право на участие в европейските клубни турнири през следващия сезон.


Пари Сен Жермен започна мача от центъра и задържа топката продължително в началните минути. Пръв късмета си за парижани опита Лионел Меси, който още в 3-ата минута удари греда.


Три минути по-късно гостите отново опитаха да организират опасна атака, но центрирането на Мендеш бе избито в ъглов удар.


В 10-ата минута Кристоф Галтие бе принуден да извърши принудителна смяна. Болките на Ренато Санчес се обадиха и той бе заменен от Фабиан Руис.


Ница се възползва от възникналите проблеми и играчите на Дидие Дигар опитаха да накажат съперника. Първо в 14-ата минута Антоан Менди изпрати коварна топка в наказателното поле на парижани, а няколко секунди по-късно Никола Пепе пробва късмета си с удар, който обаче мина над напречната греда. В 17-ата минута Тюрам също можеше да вкара гол, но нацели дясната греда.


Пари Сен Жермен си върна инициативата скоро и в 22-ата минута можеше да поведе, но силите на Перейра стигна само до удар в лявата греда след като засече прехвърлящо подаване около бялата точка.


В 26-ата минута парижани издебнаха своя момент и поведоха. Нуно Мендеш центрира на Лионел Меси, който преодоля Каспер Шмайхел за откриващото попадение в мача.


След попадението Пари Сен Жермен за известно време задържа инициативата, но след това Ница опита нов натиск. В 33-ата минута Никола Пепе получи изгодно подаване по земя, но бранител на домакините застана на пътя на удара му.


Две минути по-късно Тюрам също бе близо до изравнителния гол след силна своя индивидуална акция, но отново защитник на парижани осуети намеренията му.


Последва нов силен период за парижани. След 40-ата минута опити за ново попадение за гостите направиха Мбапе и Мендеш, но отбраната на Ница се справи подобаващо.


Последните минути от първото полувреме предложиха нови силни минути за Ница. Първо обичайният заподозрян тази вечер Никола Пепе засече центриране в наказателното поле, но Донарума изби. Две минути по-късно пък Мофи се извиси над всички, но тогава отново вратарят на Пари Сен Жермен се превърна в герой за своите. 


В добавеното време пък Пепе и Тюрам отново бяха близо до гола, но защитата на гостите се намеси достатъчно добре.


Ница потърси изравнителното попадение скоро след почивката. Пет минути след подновяването на играта Терем Мофи стреля, но ударът му бе избит в ъглов удар. При последвалия корнер домакините отново бяха близо до отбелязването на гол, но Данте нацели напречната греда.


Нататък стихийният натиск на домакините продължи и само вездесъщият Донарума спаси отбора си за пореден път след като Пепе стреля от движение от границата на наказателното поле, но стражът на домакините спаси за пореден път.


Парижани попреодоляха началния шок и също създадоха опасно положение. В 55-ата минута Серхио Рамос се озова в наказателното поле, където се извиси над всички и засече с глава центриране около точката за изпълнение на дузпа и топката мина на сантиметри над напречната греда.


В 61-ата минута Фабиан Руис от гостите издебна изгоден момент и се пласира на границата на наказателното, където засече подаване, което бе отразено от стража на Ница.


Шест минути по-късно Рамос отново опита късмета си, овладявайки топката в наказателното поле и пращайки топката над напречната греда.


Ница отговори подобаващо с две нови опасности. Първо в 70-ата минута Пабло Розарио прати опасна топка в наказателното поле, но бранител на парижани я изби в ъглов удар. При последвалия корнер пък Жан-Клер Тодибо се откъсна от пазача си в пеналтерията и засече коженото кълбо с глава, пращайки го в левия ъгъл на вратата, където Донарума за пореден път разочарова нападателите на домакините.


В 76-ата минута като че ли всичко приключи. Сякаш някаква висша сила бе запечатала вратата на Донарума и 13 удара не стигнаха на Ница. Така в 74-ата минута Серхио Рамос потвърди старото правило, че който не вкарва гол, получава такъв. Опитният испанец се извиси над всички в наказателното поле и засече перфектното центриране на Меси за втория гол в мача.


Ница не се стресна от полученото попадение и опита да завърши срещата поне с почетен гол. Донарума и хората пред него обаче за пореден път бяха на мястото си в минутите след 80-ата и се справиха с натиска на Лаборде, Брахими и Буанани.


След това съдията назначи крайно неподобаващо добавено време от три минути на фона на всички създадени ситуации и попадението на Рамос, което падна.


В продължението парижани затвърдиха, че заслужават успеха с пълен контрол над топката и ново положение. Мбапе имаше страхотна възможност в наказателното поле, последвала рикошет от защитник, но някак пресили удара си и топката премина високо над напречната греда.


Ница също завърши достойно мача с последен опи в третата минута от добавеното време, когато резервата Рос Баркли стреля от границата на наказателното поле и нацели десния страничен стълб.

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация