Предстоят много важни мачове за Григор

18:01
Предстоят много важни мачове за Григор

Единственият българин в тенис елита Григор Димитров очаква да научи първия си съперник на “Мастърс”-а в Монте Карло, който започва следващата седмица (9-16 април).

Топ ракетата ни има да защитава 360 точки в Княжеството, където миналата година записа най-добрия си резултат в турнирите от най-високата категория на АТР - полуфинал.

Гришо елиминира последователно Николоз Басилашвили, Душан Лайович, Каспер Рууд (тогавашен световен номер 7) и Хуберт Хуркач (тогава номер 14). На полуфиналите Димитров беше спрян в три сета от Алехандро Давидович Фокина - 4:6, 7:6(2), 3:6.

Димитров ще трябва да защитава 45 точки на следващия турнир след Монте Карло - АТР 500 в Барселона, който ще се проведе между 17 и 23 април. Българинът елиминира Федерико Кориа, а отпадна на осминафиналите от Стефанос Циципас.

На 26 април ще започне “Мастърс”-ът в Мадрид, където през 2022-ра Григор също отстъпи на Циципас в 1/16-финалите и съответно има да брани 90 точки от актива си.

В момента Григор е 26-и в света, но следващата седмица ще се изкачи с една позиция до 25-ата, стига Даниел Еванс да не спечели турнира от сериите АТР 250 в Маракеш.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация