Тухел: Трябва да сме по-устойчиви

15:28
Тухел: Трябва да сме по-устойчиви

Изненадващото отпадане на Байерн Мюнхен от турнира за Купата на Германия по футбол е показало настоящата ситуация за германския първенец, смята новият старши треньор Томас Тухел. Наставникът заяви на пресконференция, че настоява за повече агресия в предстоящата втора поредна среща с Фрайбург. Байерн загуби именно от Фрайбург с 1:2 на четвъртфиналите за Купата на Германия. 

„Липсва ни завършващото подаване, малко прецизност. Липсва ни лекота, малко самочувствие, а оттам и малко креативност. Като цяло ни липсва добра форма“, каза още Тухел. „Не трябва да правим грешката да анализираме само тактиката. Трябва да сме по-устойчиви, да се развиваме като отбор. Наясно сме, че не сме в топ форма, но работим в правилната посока“, добави наставникът на Байерн.

Специалистът няма възможност за големи промени предвид предстоящите мачове от четвъртфиналите на Шампионската лига, но иска да види подобаваща реакция от отбора. Томас Тухел разкри още, че Ерик Максим Чупо-Мотинг ще пропусне гостуването на Фрайбург в събота. Камерунският национал има проблеми с коляното и е под въпрос и за първия двубой срещу Манчестър Сити. 

„Ще ни бъде трудно, защото той няма да пътува за Фрайбург днес с нас, а след това ще почакаме за Сити. Мачът срещу Фрайбург идва прекалено скоро и за Матис Тел“, обясни Тухел. 

Дайо Упамекано ще пропусне утрешната среща заради натрупани жълти картони.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация