Реал Мадрид разби Барса на "Камп Ноу", Бензема наниза хеттрик (видео)

00:35
Реал Мадрид разби Барса на "Камп Ноу", Бензема наниза хеттрик (видео)

Реал Мадрид постигна една от най-паметните си победи в дербито срещу Барселона. Кралският клуб разгроми историческия си съперник с 4:0 насред "Камп Ноу" в реванша от полуфиналите за Купата на краля и ще спори за трофея с Осасуна. Карим Бензема наниза хеттрик през второто полувреме, а преди това Винисиус Жуниор отбеляза първото попадение за "белите" в 45-ата минута. Барса влезе в двубоя като фаворит заради аванса си от един гол след сблъсъка на "Сантиаго Бернабеу", но днес всички планове на каталунците се объркаха. 


Първата част беше равностойна, но в самия й край Винисиус промуши топката във вратата на Барса след светкавична контраатака. В началото на второто полувреме Бензема удвои и домакините рухнаха. Френският стрелец на Реал се разписа от дузпа в 58-ата минута, а в 80-ата хеттрикът му стана факт. 


Реал разгроми Барселона с поне 4 гола разлика за първи път прeз XXI век. Предишният подобен успех на "кралете" беше на 7 януари 1995 година - 5:0 с хеттрик на Иван Саморано. А като гост мадридчани нямаха толкова убедителна победа от 1963 година, когато ликуват с 5:1. В същия мач за последно футболист на "белите" направи хеттрик на "Камп Ноу". Стори го легендата Ференц Пушкаш. 


Това беше петото и последно за сезона издание на Ел Класико. В предишните 4 Барса записа три поредни победи, включително с 2:1 на "Камп Ноу" само преди две седмици, когато на практика си гарантира титлата в Ла Лига. Реал отстъпи на каталунците и във финала за Суперкупата на Испания, но тази вечер спря "блаугранас" в стремежа им към требъл на домашната сцена.


Барса наложи високо темпо в началото и можеше да поведе още във 2-ата минута след пробив на Балде и центриране на Гави, но малко не стигна на Рафиня да изпревари Камавинга. Секунди по-късно домакините претендираха за дузпа. Гави центрира, а Алаба докосна топката с ръка, но съдията Хуан Мартинес Мунуера прецени, че бранителят на Реал не е действал умишлено. В 7-ата минута Камавинга получи разтежение и изглеждаше, че ще поиска смяна, но французинът стисна зъби и остана на терена.


Барселона играеше с насторение. Многоходова атака на каталунците откри възможност пред Сержи Роберто, но неговият удар беше блокиран. Халфът закъсня да се върне и спря контра на Реал с нарушение, което му донесе жълт картон. Гостите отвърнаха с добър рейд на Родриго. Последва ниско центриране към Винисиус, но той беше изпреварен от Араухо. Макар и в ранна фаза от двубоя, Чави се ядоса на няколко съдийски отсъждания и трябваше да бъде успокояван от четвъртия арбитър. 


В 26-ата минута Гави и Винисиус се сдърпаха след нарушение на испанеца, но Мунуера Мартинес бързо ги укроти с по един жълт картон. В 32-ата Балде отново проби отляво и стигна до аутлинията, но не можа да намери свой съотборник в наказателното поле. Почето атаки на Барса се развиваха именно от тази страна. В края на полувремето и двата отбора сякаш загубиха концентрация и направиха поредица от елементарни грешки. 


В 45-ата минута добра комбинация на Барселона завърши с удар на Левандовски, но Куртоа спаси. Реал веднага организира контра и завари домакините неподготвени. В основата на атаката беше Винисиус, който преодоля почти целия терен и стреля след пас на Родриго. Кунде се опита да избие, но не успя, а притичалият Бензема довкара топката, след като тя вече беше преминала голлинията. Първоначално попадението беше записано на името на французина, но след това за голмайстор беше посочен Винисиус. 


Реал стартира втората част с повишено самочувствие и бързо нанесе втори удар. Това се случи в 50-ата минута, когато Модрич умело използва свободното пространство около наказателното поле и намери непокрития Бензема, а той майсторски насочи топката до гредата. При този резултат Барселона нямаше избор и трябваше задължително да търси гол. Рафиня опита да се разпише с диагонален изстрел, но не уцели вратата. В 56-ата минута и Араухо шутира в аут от удобна позиция.


В 56-ата минута Винисиус беше  фаулиран в пеналта от Кесие. Това се случи точно пред погледа на съдията, който веднага посочи бялата точка. Бензема не остави шансове на Марк-Андре тер Стеген и още повче доближи Реал Мадрид до финала. "Белите" бяха много близко и до четвърти гол в следващите минути, но Барса оцеля. Чави потърси промяна с пускането на Ансу Фати на мястото на виновника за дузпата Кесие и съставът на домакините стана още по-офанзивен. В игра се появиха още Ерик Гарсия и Феран Торес вместо Маркос Алонсо и Рафиня. 


Въпреки смените, хаосът в играта на Барселона продължи. В 77-ата минута Бензема беше "забравен" около точката на дузпата и необезпокояван шутира, но над вратата. Секунди след това резервата Марко Асенсио принуди Тер Стеген да спасява Барса от четвърти гол. Следващата грешка на каталунците обаче беше наказана. Винисиус Жуниор подаде на Бензема, а той елегантно копна топката над Тер Стеген и оформи хеттрика си.


Заключителните минути бяха много нервни и е цяло чудо, че двубоят приключи без червени картони. 

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация