"Меси, махай се от ПСЖ!"

18:01
"Меси, махай се от ПСЖ!"

Световният и европейски шампион с Франция Еманюел Пти се изказа изключително критично към Пари Сен Жермен и посъветва една от големите звезди на парижани - Лионел Меси, да напусне отбора. Повод за коментара на някогашния дефанзивен халф станаха освиркванията, които фенове на ПСЖ отправиха към аржентинеца по време на домакинската загуба с 0:1 от Лион.

“Когато чуя тези освирквания, това е обида за футбола. Знам, че в момента има една глутница кучета, които мислят само за това да атакуват Неймар и Меси, но това е невероятно. Имам само един съвет към Меси: “Махай се от този клуб!” Това не е футболен клуб. Това е клуб, в който да играеш преди да се оттеглиш от футбола, дори за 20-годишните играчи е така. Нито един футболист не е прогресирал, откакто е преминал в ПСЖ. Чувам много критици, които казват, че Меси върви на терена. Но всички тези, които го следим от самото начало, знаем, че той вървеше на терена дори по време на най-добрия период на Барселона. Меси е маестрото на оркестъра и той води играта. Останалите футболисти са тези, които трябва да полагат повече усилия. Вижте състава на Аржентина, където Меси е заобиколен от световни шампиони, които са като бойци, готови да умрат и да пролеят кръв за него. Или пък Барселона, където всички тичат около лидерите.

Когато играех със Зинедин Зидан, нито веднъж не му казах, че трябва да тича, за да помага в отбрана. Това беше моя работа, за да може Зизу да ръководи оркестъра. Не искахме от него да тича, защото той беше звездата. Когато отнемахме топката, веднага му я подавахме, защото той беше решаващ за нас. Само парижките привърженици не осъзнават, че се нуждаеш от състав около Меси. Нещо, което те нямат, защото ръководството се справя ужасно на трансферния пазар. Проблемът на ПСЖ не са Меси или Неймар, а Насер Ал-Хелаифи и скаутското звено. Трябва да имат играчи около тях, които да знаят как да играят с най-добрите футболисти. Така, както направиха в Аржентина на Световното първенство, където станаха шампиони”, коментира Пти пред RMC Sport.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация