Клоп: Не съм тук като талисман, а за да нося успехи

20:44
Клоп: Не съм тук като талисман, а за да нося успехи

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп призна, че е е напълно наясно, че все още е начело на мърсисайдци само благодарение на успехите, които постигна с отбора в предишните сезони, а не заради настоящата кампания. Германецът направи това изказване в контекста на темата за уволнението на Греъм Потър от Челси. Двата отбора излизат един срещу друг утре в отложен двубой от осмия кръг на Премиър лийг. Германецът добави, че е много разочарован от моментите, в които тимът му изглежда по начина, по който изглеждаше през второто полувреме на дербито с Манчестър Сити. Той обаче вярва, че играчите ще покажат реакция още в утрешното гостуване на „Стамфорд Бридж“.

„Наясно съм с факта, че седя пред вас заради миналото, а не заради това, което правим през този сезон. Ако това бе първият ми сезон, щеше да бъде съвсем различно. Да, имаме умни собственици и те знаят каква е ситуацията, но за да се 100% сигурни, по-добре ги попитайте сами. Дали се страхувам от това да бъда уволнен. Не, но не мисля, че и Греъм Потър не се е страхувал. Няма нужда да се страхуваш. Не съм тук като талисман, а за да нося успехи.

Не можем да продължим да играем по начина, по който го правим понякога. Това вече не е позволено. Наистина съм разочарован, че правим подобни неща, но трябва да намерим изход.

Нуждаем се от реакция. Срещу Сити изиграхме супер странен мач. Поведението ни през второто полувреме бе неприемливо, но все пак се случи. Между дамата мача нямаме възможност да работим на терена, но срещу Челси трябва да покажем желание за реакция. Момчетата искат да покажат такава, но проблемът са кратките срокове. В момента нямам представа с какъв състав мога да изляза, защото ще получа тази информация след пресконференцията. Искам да изчакаме с тези решения и да дадем на момчетата възможно най-много време за възстановяване. Със сигурност ще има промени и трябва да има.

Колкото и да искаме Луис Диас да се върне, трябва да му дадем време. Трябва да сме търпеливи. Не бих казал, че няма никакъв шанс за Арсенал, но е малко вероятно. След това вече ще е на линия. Тиаго вчера се върна към отборните тренировки, но няма да бъде на разположени за утре. Ще видим как ще реагира", зави Клоп. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация