Еспаньол и Диего Мартинес се разделиха

17:04
Еспаньол и Диего Мартинес се разделиха

Еспаньол се разделя с наставника си Диего Мартинес, съобщиха от испанския клуб.

Еспаньол реши да сложи край на периода на Диего Мартинес като треньор на първия отбор. Спортните резултати накараха клуба да вземе това решение с единствената и ясна цел да запази мястото си в горния ешелон.

Клубът, чрез своя президент и борда на директорите, би искал да благодари за работата и ангажираността на треньора и неговия екип, откакто пое ръководството на първия отбор, и му пожелава късмет и успех в бъдещите му професионални предизвикателства”, пишат от клуба в официално изявление.

Еспаньол под ръководството на Диего Мартинес загуби от Жирона с 1:2 през уикенда и записа четвърто поредно поражение в Ла Лига. Тимът се намира непосредствено над опасната зона в  класирането и е сериозно застрашен от изпадане. 

Диего Мартинес бе назначен в Еспаньол на 31 май 2022 г., като записа 31 мача начело на тима. От тях тимът спечели девет, в други девет завърши наравно и записа тринадесет поражения.

От клуба уточняват още, че ще информират обществеността при назначение на нов наставник. Това е още един освободен треньор в испанския елит днес, след като по-рано през деня Валядолид обяви, че се разделя с наставника Хосе Рохо Пачета.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация