Челси уволни Греъм Потър

22:30
Челси уволни Греъм Потър

Търпението на собствениците на Челси към слабото представяне на лондончани под ръководството на Греъм Потър изтече и от клуба официално обявиха, че са освободили специалиста от мениджърския му пост. От изявлението на сайта на лондончани става ясно, че начело на тима времено ще бъде Бруно Салтор, а Потър се е съгласил да помогне на клуба за "плавния преход".

„От името на всички в клуба бихме искали да благодарим искрено на Греъм за приноса му към Челси. Имаме най-голяма степен на уважение към Греъм като треньор и човек. Той винаги е показвал професионализъм и интегритет, като всички ние сме разочаровани от този край. Заедно с нашите невероятни фенове, всички ние ще застанем зад Бруно и отбора, фокусирайки се върху остатъка от сезона. Остават ни 10 мача от Премиър лийг, както и четвъртфинал в Шампионската лига. Ще вложим всички усилия и цялата ни отдаденост във всеки един от тези мачове, за да приключим сезона на високо ниво“, гласи коментарът на клубните собственици Тод Боели и Бедад Егбали.

За Челси това е втора треньорска смяна през сезона, след като още в началото на септември Потър напусна Брайтън, за да замени Томас Тухел като мениджър на отбора. 47-годишният наставник записа само 31 двубоя начело на тима, в които постигна 12 победи и 8 равенства, но допусна цели 11 загуби. Последната от тях беше с 0:2 в съботното домакинство на Астън Вила. Младият специалист класира „сините“ на четвъртфинал в Шампионската лига, където съперник е Реал Мадрид, но междувременно те са едва на 11-ото място в класирането на Премиър лийг, което е и главната причина за неговото уволнение.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация