Лестър уволни Брендън Роджърс

16:44
Лестър уволни Брендън Роджърс

Ръководството на Лестър Сити уволни мениджъра Брендън Роджърс. Шефовете на клуба се надяваха представянето на отбора да се подобри и показаха някакво търпение, но тимът е в зоната на изпадащите 10 кръга преди края на сезона. Вчера “лисиците” загубиха с 1:2 гостуването си на Кристъл Палас, като това беше шестото поражение в последните седем мача във всички турнири.

Роджърс пристигна в Лестър през 2019 г. и изведе тима до първа Купа на Англия в историята на клуба. По време на неговото ръководство на два пъти отборът завърши на пето място във Висшата лига и се класира за участие в евротурнирите. През 2022 г. “лисиците” играха за първи път на полуфинал на европейски клубен турнир, след като стигнаха до този етап в Лигата на конференциите.

От Лестър обявиха, че раздялата с Роджърс е по взаимно съгласие. “Постиженията на отбора под ръководството на Брендън говорят сами по себе си. Преживяхме някои от най-хубавите футболни моменти при него и винаги ще му бъдем благодарни за висините, до които ни помогна да достигнем”, заяви президентът на Лестър Айяват Сриваданапраба.

“Представянето и резултатите през настоящия сезон бяха под очакванията. За съжаление, желаното подобрение не дойде и 10 кръга преди края на сезона ръководството бе задължено да вземе решение с цел да запазим мястото си във Висшата лига”, допълни той.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация